HBŽ

Vlada s 5.000 pomogla izgradnju šesteročlane obitelji

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje intervjua u Županijskom zavodu upošljavanja Livno.
Vijesti / Politika | 13. 03. 2018. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u utorak u Livnu utvrdila je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezima HBŽ-a koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.



U Vladi navode kako su prilikom izrade Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezima HBŽ-a, koji je Skupština usvojila 7. prosinca 2017. godine, izostavljeni paušalni iznosi poreza na imovinu koji se plaćaju godišnje prilikom registracije teretnih motornih vozila i autobusa, te kako se ovim dopunama ispravlja ta pogreška.

Na sjednici je donesena i Odluka o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava tekućih i kapitalnih prijenosa za 2018. godinu Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a.

Temeljem donesene Odluke odobrena su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 2.966,00 KM Osnovnoj školi fra "Lovro Karaula" za uplatu obračunatih doprinosa za MIO za razdoblje od 1. travnja 1992. godine do 31.prosinca 1993. godine za djelatnike škole koji su stekli uvjete za umirovljenje prema popisu Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a.

Vlada je donijela i Rješenje kojim se za vršitelja dužnosti direktora županijske Uprave za civilnu zaštitu imenuje Željko Marijan i to najduže 3 mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure za izbor i imenovanje direktora Uprave.

Donesena je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 21.000,00 KM za nabavu 2 pneumatska traumatološka pištolja za potrebe Županijske bolnice dr.fra "Mihovil Sučić" Livno.

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Povjerenstva za provođenje intervjua u Županijskom zavodu upošljavanja Livno.

Također, odlučeno je da se obitelj Viktora Plavčića iz Bosanskog Grahova pomogne s 5.000,00 KM za rekonstrukciju, obnovu i dogradnju obiteljske kuće koja trenutačno nije uvjetna za stanovanje šesteročlane obitelji, priopćila je Vlada HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close