Posebna sjednica

Vlada RS-a 'primila k znanju' Izvještaj o stradanju u srebreničkoj regiji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je ovaj izvještaj jedan od najvažnijih dokumenata za Republiku Srpsku i srpski narod.
Vijesti / Politika | 11. 06. 2021. u 19:47 Bljesak.info
Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske održala je posebnu sjednicu na kojoj je primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je kako će Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine doprinijeti pomirenju u BiH jer je zasnovan na činjenicama te da nije usmjeren protiv bilo koga, prenosi BHRT

"Izvještaj daje za pravo predstavnicima institucija Republike Srpske da u idućem periodu mogu govoriti o činjenicama, a ne da netko politički pokušava da im zabrani da se o tome govori", rekao je Višković novinarima u Banja Luci, nakon posebne sjednice Vlade na kojoj je Izvještaj primljen k znanju.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula je kako Izvještaj samo ima za cilj doći do istine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je ovaj izvještaj jedan od najvažnijih dokumenata za Republiku Srpsku i srpski narod, a koji je zasnovan na činjenicama.

Izraelski povjesničar i predsjednik Komisije Gideon Greif rekao je kako se Komisija u svojem radu rukovodila pravdom, istinom i činjenicama.

Kopirati
Drag cursor here to close