Herceg

Vlada pokušava naći dijalog sa zdravstvenim djelatnicima

Rekao je kako Vlada HNŽ-a ''nastavlja brojne projekte od interesa za građane'', ali da se posljedice neformiranja vlasti u HNŽ ipak osjete.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2019. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i nakon prošlogodišnjih izbora uspješno, kao i do sada, ''Zbog poteškoća u završetku konstituiranja Skupštine HNŽ-a mnoga bitna zakonska rješenja poput izmjena i dopuna Zakona o zaštiti obitelji s djecom čekaju usvajanje'', rekao je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko - neretvanske županije.

Rekao je kako Vlada HNŽ-a ''nastavlja brojne projekte od interesa za građane'', ali da se posljedice neformiranja vlasti u HNŽ ipak osjete, priopćio je HDZ BiH.

''Budući da su pred nama ozbiljni izazovi osobito u području zdravstva, obrazovanja i sigurnosti, nadam se kako će se, kroz dijalog i kompromis, riješiti otvorena pitanja i što prije formirati vlast u HNŽ-u. Vlada, unatoč svemu, pokušava naći dijalog sa zdravstvenim djelatnicima koji traže nastavak provedbe kolektivnog ugovora, iznašla je rješenje za tehnološki višak prosvjetara, i u drugim područjima u stalnim je kontaktima i pregovorima sa sindikatima kako bi se svi problemi riješili na dobrobit svih u ovoj županiji. Funkcioniranje županije svima nam je zajednički prioritet'', rekao je Herceg i naveo kako bi završetak formiranja vlasti bio dodatni poticaj ''za nastavak pozitivnih trendova koje je ova Vlada do sada postigla''.

Kopirati
Drag cursor here to close