Amen

Vlada kaže da nije griješila u pandemiji

Vlada Federacije BiH, također, ističe kako je tijekom mandata ''kontinuirano i dosljedno provodila mjere i aktivnosti vezane za odgovorno upravljanje financijskim tokovima i proračunskim troškovima''.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH danas je konstatirala da je grupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, na osnovu člana 135. Poslovnika ovog doma, 27.5.2020. godine, podnijela Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH zbog, kako je navedeno ''neizbježne odgovornosti Vlade Federacije BiH u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom razdoblju, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite''.

S tim u vezi, Vlada Federacije BiH ističe kako je o mjerama koje su poduzete u prethodnom razdoblju, uključujući i detaljan pregled svih javnih nabavki koji su izvršile federalne institucije, već dostavila izvještaj Parlamentu FBiH.

Vlada Federacije BiH, također, ističe kako je tijekom mandata ''kontinuirano i dosljedno provodila mjere i aktivnosti vezane za odgovorno upravljanje financijskim tokovima i proračunskim troškovima''.

Ovo potkrepljuje činjenicama da u mandatu ove Vlade nisu donošene odluke o privremenom financiranju, da su proračuni redovno usvajani, da su osigurani uvjeti za blagovremenu isplatu svih naknada i troškova iz budžeta, stabiliziran mirovinski fond.

 

''Imajući u vidu navedeno, i intenzivne aktivnosti koje je poduzela Vlada Federacije BiH na suzbijanju i ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa, te činjenicu da su razlozi navedeni u prijedlogu vezani za tematiku koja se je već diskutovana na Vladi Federacije BiH i Parlamentu FBiH, te da su poduzete aktivnosti i data puna podrška radu istražnih organa, Vlada uvažava demokratsko pravo poslanika da postavljaju pitanje povjerenja Vladi i, istovremeno, izražava sumnju u motiv ovakvih poteza, budući da se njima postiže efekat opstrukcije rada Vlade i nameće potreba da se Vlada bavi sama sobom umjesto nužnim reformama i mjerama za oporavak ekonomije'', navodi Vlada Federacije BiH.

S obzirom na sve ovo, Vlada Federacije BiH predlaže Predstavničkom domu Parlamenta FBiH da donese zaključak kojim se odbija Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close