Traženje rješenja

Vlada HNŽ-a: Uradit će se cjelovita analiza osnovog obrazovanja

Vlada je, navode, iskazala razumijevanje u svezi sa zahtjevom sindikata oko koeficijenata za obračun plaća sukladno Zaključku Vlade iz 2018. godine
Vijesti / Politika | 21. 01. 2020. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U duhu dosadašnjeg partnerstva, nastavljeni su razgovori predsjednika Vlade HNŽ, Nevenka Hercega i ministra prosvjete, znanosti, kulture i športa, Rašida Hadžovića sa Slavkom Laušem i Omerom Tipurom,  predsjednicima sindikata uposlenih u osnovnom obrazovanju u HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a u ponedjeljak.

Vlada je, navode, iskazala razumijevanje u svezi sa zahtjevom sindikata oko koeficijenata za obračun plaća sukladno Zaključku Vlade iz 2018. godine kako će se povećanje plaća ostvarivati kroz povećanje osnovice i koeficijenata.

Također, ponovljeno je kako će Vlada, čim prije, imenovati članove zajedničkog povjerenstva koje će činiti predstavnici Vlade, sindikata i eksperti, a na čijem čelu će biti ministar Hadžović. Zadaća povjerenstva bit će izrada cjelovite analize stanja u području osnovnoga obrazovanja i predlaganje konkretnih, realno mogućih i održivih rješenja, ne samo za koeficijente za obračun plaća, nego i za cjelokupno stanje u osnovnom obrazovanju HNŽ.

Sudionici razgovora složili su se o tomu kako je potrebno u što kraćem roku u postupak uputiti i Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju.

Predstavnici sindikata iskazali su razumijevanje za aktivnosti koje Vlada HNŽ čini kako bi se poboljšala kvaliteta uvjeta obrazovanja i materijalni položaj prosvjetnih djelatnika u HNŽ, priopćeno je iz Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close