Nova sjednica

Vlada HNŽ-a razdijelila novac

Vlada je, također, nakon provedenog postupka javnoga poziva, usvojila Odluku o odabiru 19 projekata socijalne politike koji se financiraju u ukupnom iznosu od 30.150 KM
Vijesti / Politika | 23. 12. 2020. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 135. sjednici, održanoj u utorak u Mostaru, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije utvrdila je Prijedlog Proračuna za 2021. godinu.

Tijekom rasprave Vlada je, uglavnom, prihvatila prijedloge, primjedbe i sugestije zastupnika u Skupštini koje su iznijeli tijekom skupštinske rasprave o Nacrtu Proračuna. Prijedlog Proračuna, uz usvojeni Prijedlog Zakona o izvršenju Proračuna za 2021. godinu, bit će upućeni u daljnji skupštinski postupak, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Nastavljajući poticajnu politiku u strateškim granama gospodarstva, Vlada je, tvrde, temeljem raspisanog Javnog poziva, dala suglasnost na prvu Listu poslovnih subjekata za subvencioniranje kamata na odobrena kreditna sredstva.

Tijekom rasprave ponovljeno je da je Vlada, u nastojanjima da pomogne gospodarstvenicima, s Razvojnom bankom FBiH potpisala Protokol o suradnji u svezi s kreditnom linijom za likvidnost gospodarstvenicima i obrtnicima za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, kojim su predviđeni izuzetno povoljni kreditni aranžmani.

Vlada je dala suglasnost na Financijski plan Ustanove ''Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba'' Stolac za iduću godinu u iznosu od 2.102.400,00 KM, te ga uputila u daljnji skupštinski postupak.

Vlada je, također, usvojila Odluku u svezi sa sudjelovanjem osiguranih osoba u troškovima zdravstvene skrbi na teritoriju HNŽ, kojom se predlaže da se od plaćanja premije oslobode djeca do navršene 18. godine života, dragovoljni darivatelji krvi za tekuću godinu, ukoliko se utvrdi da su krv darivali deset i više puta i pod uvjetom da su krv darivali u prethodnoj godini najmanje jednom, te dragovoljni darivatelji krvi s utvrđenih pedeset i više darivanja krvi koji se trajno oslobađaju od plaćanja premije.

Nakon što je na ranije održanoj sjednici, Udruzi ''Merhamet'' MDD Regionalni odbor Mostar dodijeljeno 12.000 KM, Vlada je usvojila Odluku o dodjeli novčanih sredstava ustanovama i udrugama u sklopu kojih su organizirane javne kuhinje i to: Crveni križ grada Mostara - Narodna kuhinja u iznosu od 23.000 KM, Pučka kuhinja Mostar u iznosu od 20.000 KM, Udruga HO ''Caritas biskupija Mostar - Duvno i Trebinje - Mrkan'' Mostar u iznosu od 12.000 KM i Udruga građana ''Zajedno za naš grad'' Mostar u iznosu od 5.000 KM.

Vlada je, također, nakon provedenog postupka javnoga poziva, usvojila Odluku o odabiru 19 projekata socijalne politike koji se financiraju u ukupnom iznosu od 30.150 KM, priopćeno je.

Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu prometa i veza – Upravi za ceste za potpisivanje okvirnih i godišnjih ugovora za izvođenje radova redovitog (ljetnog i zimskog) i pojačanog (investicijskog) održavanja te nadzora na regionalnim i priključnim cestama u HNŽ za četverogodišnje razdoblje.

Na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Vlada je usvojila Odluku o odabiru korisnika sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2020. godinu s pozicije ''Ostali izdaci za šport i uspješnim pojedincima '' u iznosu od 120.000 KM i Odluku o odabiru korisnika sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ za 2020. godinu s pozicije ''Ostali izdaci za kulturu '' u iznosu od 112.000 KM, priopćeno je iz županijske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close