U znak prosvjeda

Vlada HNŽ-a otkazala sjednicu zbog Aluminija

Iz Vlade tvrde da se ''vapaj djelatnika nije čuo u Sarajevu''.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2019. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije otkazala je sjednicu koja se trebala održati u srijedu zbog stanja sa Aluminijem.

Iz Vlade tvrde da se ''vapaj djelatnika nije čuo''.

''Unatoč svim apelima i zahtjevima u kojima smo od Vlade FBiH – suvlasnika Aluminija tražili da, kao što su to u više navrata činili kada su u pitanju neka druga poduzeća u BiH, pomognu tom poduzeću i nastavku proizvodnje, naš i vapaj djelatnika očigledno se nije čuo u Sarajevu'', priopćeno je.

''Nakon što smo učinili sve što je bilo u našoj moći, u znak našeg prosvjeda, danas nećemo održati ranije planiranu redovitu sjednicu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije'', navode.

Podsjećamo, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg i predstojnik njegovog Ureda Veselko Čerkez te gradonačelnik Ljubo Bešlić, radnike mostarske firme posjetili su tijekom blokade prometa na prosvjedu u naselju Ortiješ.

''Danas s vama trebaju biti oni koji su odgovorni. Dati vam potporu. Mi znamo što znači Aluminij. I vi isto znate. Želimo da glas ode malo dalje od Mostara. Nisu samo upitni radnici i njihove obitelji… upitni su mnogi. I umirovljenici, i zdravstveni radnici. Bez obzira, Bošnjaci, Hrvati, Srbi… svi mogu trpjeti posljedice…. Federacija ne smije nekom majka nekom maćeha. Ovaj prostor je dio Federacije'', rekao je Herceg radnicima tada.

Radnici će u četvrtak u 12 sati održati sastanak sa vodstvo HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close