Bosansko Grahovo

Vlada HBŽ-a dala suglasnost na tehnički finalizirana poglavlja Europske komisije

Pripremljeni odgovori će biti dostavljeni Povjerenstvu za Europske integracije na daljnje postupanje
Vijesti / Politika | 10. 11. 2017. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije u četvrtak je održala sjednicu u Bosanskom Grahovu na kojoj je dala suglasnost na tehnički finalizirana poglavlja Europske komisije.

''Tehnički finalizirani odgovori odnose se na poglavlje Upitnika Europske komisije: Politički kriteriji, Ekonomski kriteriji, Poglavlje 11 – Poljoprivreda i ruralni razvoj, Poglavlje 13 – Ribarstvo, Poglavlje 18 – Statistika, Poglavlje 21 – Transeuropske mreže, Poglavlje 24 – Pravda, sloboda i sigurnost, te Poglavlje 30 – Vanjski odnosi", stoji u priopćenju Vlade Hercegbosanske županije.

Pripremljeni odgovori će biti dostavljeni Povjerenstvu za Europske integracije na daljnje postupanje.

Vlada je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 700 KM Uredu predsjednika Vlade za uplatu sredstava za sufinanciranje projekta Instituta za društveno – politička istraživanja Mostar.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Statuta Doma zdravlja Drvar, koja će biti upućena u skupštinsku proceduru. Tijekom sjednice donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2017. godinu u iznosu od 2.000 KM km kao potpora za organiziranje stručne konferencije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru na temu "Prava djece – između teorije i prakse".

Također, donesena je Odluka s pozitivnim Mišljenjem o davanju suglasnosti na Nacrt Sporazuma u okviru implementacije Konvencije o policijskoj suradnji u jugoistočnoj Europi. Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 10.000 KM općini Bosansko Grahovo kao financijska potpora za NK "Grahovo" u svrhu sufinanciranja rekonstrukcije zgrade svlačionice spomenutog nogometnog kluba, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close