Ništa novo

Vlada FBiH usvojila naredbe i preporuke Kriznog stožera: Važeće mjere ostaju na snazi

Usvojene su i naredbe i preporuke ovog stožera koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 17.6.2021. godine. Na ovaj način je, praktično, za još 14 dana produženo važenje dosadašnjih mjera.
Vijesti / Politika | 16. 06. 2021. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 14.6.2021. godine s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Usvojene su i naredbe i preporuke ovog stožera koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 17.6.2021. godine. Na ovaj način je, praktično, za još 14 dana produženo važenje dosadašnjih mjera.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini uz redovno obavještavanje Kriznog stožera FMZ.

Ovaj stožer će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, zdravstvenim ustanovama s područja županija, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i upravama policija MUP-ova županija.

U skladu sa zaključkom od 8.1.2021. godine, Vlada FBiH će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

U danas prezentiranoj informaciji je, uz ostalo, navedeno da na nivou Federacije BiH sedmodnevna incidenca iznosi sedam slučajeva na 100.000 stanovnika. U posljednjih sedam dana, najviša sedmodnevna incidenca je zabilježena u Tuzlanskom, Sarajevskom i Unsko-sanskom kantonu.

U 23. tjednu su svi tjedni indikatori u padu. Najveći pad od 50 posto, u odnosu na 22. tjedan, bilježi broj smrtnih slučajeva. Do sada je u FBiH (zaključno s 23. tjednom, a bez dostavljenih podataka iz tri županije) ukupno administriranih doza cjepiva protiv COVID-19 192.006, od čega je prvo cjepivo dobilo 136.774, a drugu dozu 55.232 građana. Federacija BiH je do 6.6.2021. godine zaprimila 275.057 doza cjepiva.

Federalna vlada danas se upoznala i sa informacijom Zavoda za javno zdravstvo FBiH o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvodačima cjepiva i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) u razdoblju od 10. do 15.6.2021. godine. Informacija sadrži pregled poduzetih aktivnosti Stručnog tima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te održanim sastancima, a u svrhu nabavke cjepiva protiv COVID-19 za potrebe građana FBiH, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Kopirati
Drag cursor here to close