365 je prošlo dana

Federacija i dalje traži tko bi kupio cjepivo

Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za sudjelovanje u postupku nabavke cjepiva do 16.3.2021. godine
Vijesti / Politika | 15. 03. 2021. u 20:10 Bljesak.info / N1

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj hitnoj sjednici, kojoj su u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu nazočili premijer i zamjenici premijera, a ostali članovi putem video linka, primila na znanje Informaciju da je premijer Federacije BiH, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputio pisma namjere za nabavku cjepiva protiv SARS-Cov-2, za sljedeće kompanije: Bosnalijek d.d. Sarajevo (Sputnik V i Astra Zeneca), Medimpex d.o.o. Sarajevo (Astra Zeneca i Sputnik V), Oktal pharma d.o.o. Sarajevo (Johnson&Johnson, Astra Zeneca i Sputnik V) i TUZLA FARM d.o.o. (Astra Zeneca i Sputnik V).

Vlada FBiH ovlastila je premijera Federacije BiH da, na prijedlog Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uputi i druga pisma namjere za koja ovaj zavod smatra da je potrebno uputiti za nabavku cjepiva.

“Vlada Federacije BiH je primila na znanje Informaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH u vezi s realizacijom zaduženja po Zaključku Vlade FBiH od 11.03.2021. godine, te Informaciju s danas održanog sastanka Ad hoc tima za pregovore s proizvođačima cjepiva i/ili ovlaštenim zastupnicima za nabavku vakcina protiv koronavirusa”, priopćili su iz Vlade FBiH, dodavši:

“Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da sagleda sve ponude kompanija koje su iskazale interes za sudjelovanje u postupku nabavke cjepiva i koje će eventualno iskazati interes, te da do sutra (utorak, 16.3.2021. godine), do 16 sati dostave konačne ponude, s cijenom, rokom, količinom i garancijom za dobro izvršenje posla, kako bi se Ad hoc tim ponovo sastao i razmotrio sve pristigle ponude, te o tome informirao Vladu Federacije BiH”.

Kopirati
Drag cursor here to close