Formiranje grupe

Vlada FBiH trebalo tri godine da se izjasni o zakonu o oduzetoj imovini

Vlada je danas potvrdila opredjeljenje o potrebi izmjena i dopuna ovog zakona čime bi bilo omogućeno da imovina i novčana sredstva oduzeta po osnovu pravosnažnih presuda
Vijesti / Politika | 22. 10. 2020. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je prihvatila informaciju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom o realizaciji zaključka od 19. listopada 2017. godine i poduzetim aktivnostima s ciljem izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom.

Vlada je danas potvrdila opredjeljenje o potrebi izmjena i dopuna ovog zakona čime bi bilo omogućeno da imovina i novčana sredstva oduzeta po osnovu pravosnažnih presuda proisteklih u obavljanju poslova iz nadležnosti Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom budu uplaćivana, odnosno dodjeljivana u humanitarne svrhe i rad Agencije.

To bi stvorilo i pretpostavke za učinkovitiji sustav postupanja sa oduzetom imovinom i očuvanjem njene vrijednosti, te omogućilo Federalnoj agenciji upravljanje trajno oduzetim predmetima iz kaznenih djela i predmetima i imovinskom koristi pribavljenim izvršenjem prekršaja, a koji su trajno oduzeti u sudskim postupcima.

Danas je Federalna agencija zadužena da, u skladu s nadležnostima, formira radnu grupu za izradu izmjena i dopuna, te da Vladi dostavi Prednacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine kaznenim djelom.

Kopirati
Drag cursor here to close