Brza reakcija

Vlada FBiH: Nismo Srbiji platili cjepiva, neka Nikšić dokaže svoje tvrdnje

''Zahtjevamo od zastupnika Nermina Nikšića da objavi dokaze koje je pomenuo na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji su već izazvali veliko uznemiravanje javnosti.''
Vijesti / Politika | 15. 06. 2021. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije točno da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine uplatila bilo kakav novac Srbiji za cijepljenje bh. građana. Točno je da je Vlada Federacije BiH u pregovorima sa svim proizvođačima i da je zaključila ugovor za nabavku 500.000 cjepiva Sinopharm, priopćeno je danas iz Vlade FBiH nakon izjava zastupnika SDP-a Nermina Nikšića na sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

''Zahtjevamo od zastupnika Nermina Nikšića da objavi dokaze koje je pomenuo na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a koji su već izazvali veliko uznemiravanje javnosti. U suprotnom, tražimo od zastupnika Nikšića da se izvine Vladi Federacije BiH i građanima koje je obmanuo. Podsjećamo, svuda u svijetu za nabavku cjepiva su zadužene države i da su cjepiva postala sredstvo geopolitike što se pokazalo, nažalost, i u našoj regiji. I ponavljamo da Vlada Federacije BiH pregovara sa svim proizvođačima, od SAD-a, preko Kine, do Rusije'', naveli su iz Vlade FBiH.

Predsjednik SDP-a i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić iznio je na današnjoj sjednici informacije koje je, kako kaže, dobio od ''ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova'' u vezi cijepljenja građana FBiH u Srbiji.

''Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku cjepiva. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku cjepiva trećim državama. To je bio razlog zašto cjepiva nisu bila dostavljena, a naravno da se novac nije mogao vratiti u proračun, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući navodno besplatno cijepljenje u Republici Srbiji'', ustvrdio je Nikšić.

Zamolio je predsjedatelja VM BiH i Ministarstvo vanjskih poslovoa da ispitaju ove navode i o tome izvjeste njega i Parlament Bosne i Hercegovine.

''Ništa me više ne može iznenaditi kada su u pitanju naše vlasti. Smatram da javnost zaslužuje istinu. Ako je ovo što sam rekao i informacija koju sam dobio točna, onda je to još jedan dokaz licemjerstva naše vlasti i otvara pitanje krivične odgovornosti onih koji su eventualno sudjelovali u ovom djelu'', kazao je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close