Postoji li vlast?

Gdje je zapelo? Vlada bez podrške

Za razliku od Zastupničkog, Dom naroda je odobrio ovaj program na sjednici održanoj 10. svibnja.
Vijesti / Politika | 22. 05. 2018. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u nastavku izvanredne sjednice prekinute u travnju, danas nije odobrio većinom glasova program ovogodišnjeg rada Federalne vlade.

Za podršku je trebalo 50 glasova zastupnika, a bilo je 49.

Za razliku od Zastupničkog, Dom naroda je odobrio ovaj program na sjednici održanoj 10. svibnja.

Kako je prije glasovanja danas zastupnicima obrazložio premijer FBiH Fadil Novalić, program je rađen na bazi okvirnog plana za period 2015-2018. godina, obveza iz Reformske agende, programa ekonomskih reformi te planova Vladinih ministarstava za 2018.

Prioriteti su, kako je kazao premijer, mjere na jačanju gospodarskog razvoja, unutarnje stabilnosti u FBiH, konkurentnosti i vladavine prava te ispunjavanja uvjeta za euroatlantske integracije.

Novalić je također izjavio kako je ovogodišnjim programom rada planirano da Vlada utvrdi 95 zakona, vođena prioritetima - planiranom realizacijom projekata gospodarskog razvoja Federacije BiH.

Od zakonskih akata čije je donošenje planirano za ovo razdoblje, bilo da je riječ o novim aktima ili izmjenama i dopunama postojećih, premijer je, osim zakona koji utiču na ekonomski rast, seta u okviru projekta 'onestop shop', naveo i zakone o eksplozivnim materijama, stečaju, o dugu i zaduživanju, potom zakone o doprinosima i privrednim društvima, javnim produzećima, set zakona iz socijalne zaštite, zakonodavstvo o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i brojne druge akte.

Kopirati
Drag cursor here to close