Šta je Vlada radila?

Višković se hvali: Učinjeno 80 posto od planiranog

Vijesti / Politika | 26. 11. 2019. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Radovan Višković 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada u 2019. godini ispunila više od 80 posto akcijskog plana.

"Sve ono što smo kroz ekspoze i mjere ekonomske politike rekli da trebamo uraditi u 2019. godini ili smo završili ili je u fazi realizacije", rekao je Višković za Alternativnu televiziju.

Sumirajući 11 mjeseci rada mandata Vlade na čijem je čelu, Višković je izrazio zadovoljstvo urađenim.

Naveo je kako je u svom ekspozeu spomenuo da je Republika Srpska spremna da otvori pitanje i PDV-a jer to traži i poslovna zajednica.

"Spremni smo da govorimo i o rokovima i iznosu koji se uplaćuje, kada se vraća, pa do toga je li limit 50.000 ili treba biti 100.000 KM. Je li jedinstvena ili diferencirana stopa. Ja ništa od toga ne prejudiciram, ali o tome treba razgovarati struka i da na kraju dobijemo neko rješenje", kaže premijer Srpske.

Posebno je ukazao na činjenicu da je Vlada Srpske radila u otežanim okolnostima s obzirom na to da još nisu formirani vlast na razini Federacije BiH ni Vijeće ministara, piše Srna.

Višković je naveo da zbog neformiranja Vijeća ministara i zastoja u radu Parlamentarne skupštine BiH čeka određen broj infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, među kojima je i zaobilaznica oko Doboja na Koridoru Vc, vrijedna 150 milijuna eura.

"Samo se čeka ratifikacija te odluke u parlamentu BiH", precizirao je Višković i dodao da bi već bio izabran izvođač i uveden u radove da je to urađeno na početku godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske podsjetio je da je procjena da na ratifikaciju u Parlamentarnoj skupštini BiH čekaju projekti i grantovi vrijedni oko milijardu KM, a da je jedan od njih i grant za Gradišku u iznosu većem od 10 milijuna eura.

Višković je konstatirao da je, usprkos svim navedenim problemima Vlada Srpske, radila maksimalno i da sve funkcionira.

Negirao je komentare da je broj zaposlenih povećan zbog odlaska velikog broja ljudi iz Republike Srpske.

"Kakve veze ima broj zaposlenih s onima koji su otišli? Govorim o ukupnom broju zaposlenih. Nikada ih Republika Srpska nije imala više nego sada, to nema veze s onima koji su otišli", rekao je Višković i dodao da ne govori o smanjenju broja nezaposlenih, što se dovodi u vezu s odlaskom ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close