Mandatar za sastav Vlade RS

Višković: Nova Vlada RS-a bit će formirana na bazi stručnosti i odgovornosti

Fokus nove vlade, kaže, bit će na realnom sektoru, a nada se da će do Nove godine biti usvojeni proračun i mjere ekonomske politike za 2019.
Vijesti / Politika | 27. 11. 2018. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je danas novu entitetsku vladu formiranu, kako kaže, na bazi stručnosti i odgovornosti. 

''Neće biti nezamjenjivih. Neću previše gledati tko dolazi iz koje stranke, već koliko stručno izvršava sve postavljene zadatke'', dodao je Višković na konfrenciji za novinare ističući da će u narednim danima sa strankama skupštinske većine biti dogovorena raspodjela resora. 

Fokus nove vlade, kaže, bit će na realnom sektoru, a nada se da će do Nove godine biti usvojeni proračun i mjere ekonomske politike za 2019.

Ukoliko bude potrebno, tražit će, kaže, pomoć stručnih timova na sanaciji stanja u javnim poduzećima s ciljem da se ostvari što bolji rezultat. 

U proteklih nekoliko dana obavio je konzultacije s političkim strankama, socijalnim parnerima i udruženjima o javnog interesa u RS-u. 

Istaknuo je da je prvi put i opozicija bila na razgovorima kod mandatara, kao i da će buduća vlada biti spremna da prihvati i njihove prijedloge koji su za dobrobit života građana. 

Višković je kazao da izbjeglice i raseljene osobe nemaju razloga za brigu, jer dosadašnje ministarstvo za te kategorije stanovništva prerast će u tajništvo, koji će nastaviti dosadašnje poslove tog resora. 

U Vladi RS bit će reorganizacije, nakon izmjene potrebnih zakona, s ciljem da se Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva razdvoji na nekoliko resora, s ciljem efikasnijeg rada. 

Bit će prekompozicije i u resoru znanosti i visokog obrazovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close