Zbog stradanja Bošnjaka

Vijećnici Inicijative za Stolac bojkotiraju sjednicu Općinskog vijeća

Vijećnici su dopisom od 10. srpnja tražili odgodu sjednice te pozvali načelnika i ostale vijećnice da zajedno obilježe godišnjicu stradanja nevino ubijenih civila u mjestu Orašlje.
Vijesti / Politika | 12. 07. 2018. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijećnici Inicijative za Stolac najavili su u četvrtak da neće nazočiti sjednici Općinskog vijeća Stolac zbog toga što je, kako tvrde, sjednica zakazana na datum kada se obilježavaju dvije godišnjice stradanja Bošnjaka koje su se dogodile na skoro isti dan, i to najprije u Drugom svjetskom, a potom u posljednjem ratu.

Vijećnici su dopisom od 10. srpnja tražili odgodu sjednice te pozvali načelnika i ostale vijećnice da zajedno obilježe godišnjicu stradanja nevino ubijenih civila u mjestu Orašlje, priopćili su iz Inicijative za Stolac.

''Naime, 12. srpnja 1943. godine vojnici nacističke Njemačke u suradnji sa ustaškim vojnicima ubili su 62 civila, a 50 godina kasnije 13. srpnja 1993. godine članovi istih obitelji bili su žrtve zločina HVO-a kada je ubijeno 12 civila iz mjesta Orašlje'', ističu iz Inicijative.

Vijećnici Inicijative će, tim povodom, ispred Osnovne škole Crnići položiti cvijeće u znak sjećanja na 13. srpnja 1993. godine kada je ova obrazovna institucija postala logor za preko 1.500 žena, djece i staraca, a potom će na spomen obilježju u Orašlju položiti cvijeće u znak stradalih civila iz 1943. i 1993. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close