Istine i laži

Vijeće ministara: Nismo zaposlili!

Riječ je, kako navode, o ''manipulaciji koja nema uporište u činjenicama, i čiji je jedini cilj da se pokuša obezvrijediti evidentno uspješan rad Vijeća ministara BiH''.
Vijesti / Politika | 05. 03. 2019. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neistinite su više puta ponovljene izjave pojedinih visokopozicioniranih dužnosnika o navodnih 450 novozaposlenih državnih službenika u institucijama BiH u postizbornom razdoblju'', objavilo je Vijeće ministara.

Riječ je, kako navode, o ''manipulaciji koja nema uporište u činjenicama, i čiji je jedini cilj da se pokuša obezvrijediti evidentno uspješan rad Vijeća ministara BiH''.

''Kako drugačije objasniti potrebu za kontinuiranim iznošenjem neistina o aktivnostima Vijeća ministara BiH, kao i uzaludne pokušaje minimiziranja ukupnog napretka države BiH koji je ostvaren u aktuelnom mandatu Vijeća ministara BiH i to, upravo, u prioritetnim oblastima: od EU i NATO integracija, pa do ekonomskog rasta i jačanja regionalne i međunarodne pozicije BiH. Izmišljeni broj tvz. 'novozaposlenih' ne odgovara stvarnim činjenicama i predstavlja nekorektno preuveličavanje koje zahtijeva demant, ali i jasno obrazloženje kako bi javnost bila pravilno informirana'', navedeno je iz Vijeća ministara.

Dodaje se kako se Vijeće ministara BiH tijekom svoga mandata u potpunosti pridržavalo stroge kontrole zapošljavanja državnih službenika.

''Pri tomu su skoro isključivo, odnosno dominantno odobravani zahtjevi koji su imali visok nivo prioriteta i bili bazirani na neophodnom stručnom obnavljanju zbog odlaska u mirovinu ili na drugo radno mjesto,  to se veoma jednostavno može provjeriti kod nadležne Agencije za državnu službu ili kroz zapisnike održanih sjednica Vijeća ministara  u mandatnom, odnosno u postizbornom razdoblju. Prema tome, neophodno je prestati s iznošenjem neistina o aktivnostima državnih institucija, jer put do brzog imenovanja novog Vijeća ministara, što je zajednička želja svih trenutnih članova Vijeća ministara, ne ide kroz neargumentirane izjave i pritiske, nego kroz korektnu političku suradnju i bezuvjetno poštivanje vladavine zakona'', navelo je Vijeće ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close