15. listopad

Vijeće ministara dobilo rok od Zajedničke komisije za EU integracije PSBiH

Članovi Zajedničke komisije za europske integracije PSBiH naglasili su da od Vijeća ministara BiH očekuju da do 15. listopada ove godine u parlamentarnu proceduru upute prijedloge zakona i drugih akata
Vijesti / Politika | 11. 09. 2020. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajednička komisija za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojila je na 3. sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu.

Zajednička komisija podržala je zastupničku inicijativu Saše Magazinovića koja glasi:  „Na osnovu člana 8. Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH, podnosim zastupničku inicijativu kojom se zadužuje Kolegij Zastupničkog doma PSBiH da, u suradnji s Vijećem ministara BiH, za narednu sjednicu Zastupničkog doma PSBiH pripremi materijal i nazočnost nadležnih članova Vijeća ministara, kako bi Zastupnički dom dobio relevantnu informaciju, a onda i raspravljao o poduzetim mjerama na osnovu Mišljenja Europske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji s posebnim akcentom na realizaciju 14 ključnih prioriteta iz ovog dokumenta“.

Članovi Zajedničke komisije za europske integracije PSBiH naglasili su da od Vijeća ministara BiH očekuju da do 15. listopada ove godine u parlamentarnu proceduru upute prijedloge zakona i drugih akata čijim bi usvajanjem Bosni i Hercegovini bilo omogućeno da uputi kredibilnu aplikaciju za dobivanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji.

Zajednička komisija zaključila je da predsjedavajući Komisije, u suradnji s uredom tajništva Komisije, pripremi analizu poslovnika oba doma s ciljem stvaranja uvjeta da se prijedlozi zakona s oznakom „P.Z.E.I.“ šalju na razmatranje i Zajedničkoj komisiji za europske integracije PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close