U igri skoro milijarda KM

Vijeće ministara BiH razmatra Nacrt proračuna

Ukoliko Vijeće ministara danas podrži dokument kojeg je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH, on će biti upućen Predsjedništvu BiH koji je ovlašteni predlagač tog važnog financijskog dokumenta
Vijesti / Politika | 30. 01. 2019. u 07:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra korigirani dokument Nacrta proračuna bh.institucija i međunarodnih obaveza za ovu godinu u iznosu od 966.000.000 KM, uz sredstva za otplatu vanjskog duga od 826 milijuna KM. 

Ukoliko Vijeće ministara danas podrži dokument kojeg je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH, on će biti upućen Predsjedništvu BiH koji je ovlašteni predlagač tog važnog financijskog dokumenta, a potom bi se o njemu trebala izjasniti oba doma Parlamentarne skupštine BiH. 

U isto vrijeme konstituiranje domova Parlamentarne skupštine BiH nakon listopadskih općih izbora nije završeno te će do tada, kada bi i poslanici i izaslanicii trebali razmatrati proračun, na snazi biti tromjesečna Odluka o privremenom financiranju koju je Vijeće ministara usvojilo krajem prošle godine. 

Usvojena Odluka je u iznosu od 237.500.000 KM što je četvrtina sredstava odobrenih za financiranje bh. institucija u skladu sa Zakonom o proračunu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu. 

Pred državnim ministrima na današnjoj sjednici bit će i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije kojeg je pripremilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, kao i Informacija o stanju u oblasti migracija.

Kopirati
Drag cursor here to close