Here We Go ...

VIDEO | Trump se opet svađao s novinarima

Trump nazvao novinara CNN-a neodgojenim, drugu novinarku rasistkinjom, a trećeg ljepotanom
Vijesti / Politika | 07. 11. 2018. u 23:08 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donald Trump se u srijedu opet obrušio na novinare na tiskovnoj konferenciji održanoj dan nakon izbora na sredini mandata, a posebno oštrim riječima obratio se novinaru CNN-a u Bijeloj kući nazivajući ga "neodgojenim i groznom osobom".

"Dosta je, vratite mikrofon", rekao je Trump novinaru Jimu Acosti pošto se s njim posvađao zbog migrantske povorke koja iz Srednje Amerike ide prema američkoj granici.

Jim Acosta koji je već bio na meti milijarderovih napada, nastavio mu je postavljati pitanja dok se predsjednik udaljavao od govornice ne želeći odgovarati.

"CNN bi se trebao sramiti što vas zapošljava, neodgojeni ste i grozna ste osoba", rekao mu je.

Ušutkao je i drugog novinara CNN-a Aprila Ryana koji mu je htio postaviti pitanje, a nije imao mikrofona.

Predsjednik je zatim optužio novinarku, crnkinju da je "rasistkinja" kada ga je upitala o njegovoj "nacionalističkoj" retorici koja ide na ruku zagovornicima superiornosti bijele rase, a zatim je drugog novinara podrugljivo nazvao "ljepotanom", prenosi Hina.

"O meni se netočno izvještava u medijima", dodao je. "Mogu učiniti nešto najbolje, a oni će (novinari) od toga načiniti nešto loše".

Nakon tiskovne konferencije koja je trajala gotovo sat i pol, izrazio je nadu da bi "ton mogao biti bolji, ali prvi korak je na medijima". "Samo uzvraćam na udarce i ne borim se za sebe, nego za narod ove zemlje", ocijenio je.

Četrdeset peti predsjednik Sjedinjenih Država je u lošim odnosima s dijelom američkih medija, pa tako i sa CNN-om, ABC-om i NBC-om te s dnevnim listovima New York Timesom i Washington Postom. Redovito optužuje, kako kaže, "medije lažnih vijesti" da su "narodni neprijatelji" koji unose podjelu među narod.

Najradije daje intervjue za informativnu mrežu Fox News koju konzervativci najviše vole.

Kopirati
Drag cursor here to close