5000 rublja za sladoled

VIDEO | Kad Putin časti Erdogana

Par se odmorio od razgledavanja ledenom slasticom u sunčanoj međunarodnoj zračnoj luci Zhukovsky u Moskvi.
Vijesti / Politika | 28. 08. 2019. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su prisustvovali ceremoniji otvorenja Međunarodnog sajma avijacije i svemirskih istraživanja znamenitosti na moskovskom Međunarodnom zrakoplovno-svemirskom salonu (MAKS) 2019. Ruski predsjednik Vladimir Putin obradovao je svog gosta iz Turske Recepa Tayyipa Erdogana sladoledom.

Par se odmorio od razgledavanja ledenom slasticom u sunčanoj međunarodnoj zračnoj luci Zhukovsky u Moskvi.

Nakon odabira poslastica, prodavačica je obavijestila predsjednike da račun iznosi 210 rubalja (3,20 dolara). Trenutak je pokrenuo laganu raspravu između predsjednika dok se Erdogan naglas pitao tko će skupiti gotovinu. "Hoćete li platiti i za mene?", Pitao je. "Da, naravno da ću platiti", odgovorio je ruski vođa, "ipak ste naš gost."

Video: Putin treats Erdogan to ice cream at MAKS 2019 Air Show

Putin je predao ženi 5000 rublja i rekao ministru industrije i trgovine Denisa Manturova, koji je stajao u blizini, da zadrži ostatak za ''razvoj zrakoplovstva''.

Sladoled u MAKS-u postaje nešto kao tradicija za Putina, koji je ranije viđen kako ga kupuje 2017. Za Rusiju koja koristi sladoled kao tajno diplomatsko oružje to i nije baš nova taktika.

Početkom ovog ljeta predsjednik Putin je za svoj rođendan poklonio kineskom predsjedniku Xi Jinping kutiju ruskog sladoleda. Xi je jednom priznao svoju ljubav prema ruskim slasticama, rekavši medijima 2016. godine da ih traži svaki put kad ga posjete.

Kopirati
Drag cursor here to close