Konferencija MUP-a

VIDEO| Izvanredna konferencija u Banja Luci: Nova okupljanja neće biti dozvoljena

''MUP Republike Srpske nije želio da spriječi održavanje skupa sve dok se on održavao na miran i dostojanstven način", rekao je Lukač.
Vijesti / Politika | 26. 12. 2018. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTRS / Darko Ćulum i Dragan Lukač

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istaknuo je danas na održanoj izvanrednoj pres konferenciji da je konferencija sazvana prvenstveno da bi se objasnila jučerašnja događanja u Banja Luci.

Lukač je rekao i da je donesena odluka o zabrani održavanja prosvjeda na Trgu Krajine u Banjaluci.

"Već devet mjeseci u Banjaluci je održavan skup koji je sve vrijeme bio nelegalan i nikad nije bio prijavljen, ali MUP nije htio da to sprječava sve dok je bio održavan na miran i dostojanstven način. Posljednjih mjeseci sve se pretvorilo u suprotno", rekao je Lukač na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banja Luci.

Naglasio je da su pojedini političari na morbidan način iskoristili grupu "Pravda za Davida" za svoje političke ciljeve.

"Na Trgu Krajine sve je bilo mirno dok se nisu pojavili opozicijski političari predvođeni Branislavom Borenovićem, Adamom Šukalom i Draškom Stanivukovićem i tada su krenuli napadi na dužnosnike Srpske i policiju", podsjetio je ministar Lukač, piše Srna

On je dodao da su grupu "Pravda za Davida" zloupotrijebile i osobe koje su policiji poznate po izvršenju kaznenih djela.

Ministar unutarnjih poslova je istaknuo da su potom uslijedili i pozivi od članova grupe "Pravda za Davida" na izvršenje kaznenih djela, upućivane su prijetnje i optužbe na račun najviših dužnosnika Republike Srpske počevši od predsjednika Republike, pojedinih ministara, kao i službenika MUP-a da su "sudionici u ubojstvu Davida Dragičevića".

"To MUP nije mogao više da tolerira, to su protuzakonite radnje i donesena je odluka o zabrani okupljanja na Trgu. Osim toga, imali smo i na stotine poziva građana da se Trg Krajine oslobodi i vrati svojoj namjeni", naveo je Lukač. 

Dodao je da je bilo fizičkog nasrtaja na pripadnike MUP-a Srpske, da se nasilno pokušavalo ući u Palaču predsjednika Srpske.

''To su stvari koje ne mogu biti tolerirane. To ne može proći. Ovo je uređena država i svi građani pa i Davor Dragičević moraju poštovati zakon'', zaključio je Lukač.

Kopirati
Drag cursor here to close