Reakcija

SBB: Veliki Bogićević nije zaslužio da o njegovom ugledu odlučuju lokalni bijednici

Kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.
Vijesti / Politika | 25. 03. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gospodin Bogić Bogićević ostat će upisan zlatnim slovima u poviesti Bosne i Hercegovine. Njegova uloga s početka 90-tih godina i veliko NE Miloševićevom režimu, utrli su put borbi za današnju nezavisnu, samostalnu i međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu", navode u priopćenju SBB Sarajevo.

Kako ističu, pojedinci i grupe upleli su se u političke igrice na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, koje su rezultirale odustajanjem Bogićevića od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Navode kako su poštujući odlukom Bogićevića glavni grad BiH izgubiti mnogo.

"Jedna takva osobnost trebala je Sarajevu, da mu kao glavnom gradu BiH u ovim teškim vremenima, velikim znanjem, iskustvom i mudrošću vrati politički i međunarodni dignitet. Bogić Bogićević i ovoga puta dokazao je da je intelektualac sa stavom, dok su svi oni koji su sudjelovali na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, s druge strane, pokazali sve beščašće u koje je dospjela naša politička scena", kazali su iz SBB-a.

Podsjetimo, kandidat za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević jučer je uputio pismo predsjedniku SDP-a BiH Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava o neopozivoj odluci da povuče kandidaturu za tu poziciju.

Kako je naveo, ona je postala kamen spoticanja u koalicijskim odnosima 'četvorke', koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close