Upoznati s odlukom

Veleposlanstvo SAD-a će tražiti informacije o rezervnom sastavu policije RS

Dodali su da SAD podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim razinama u BiH.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima, kojim se, kako su kazali iz Vlade RS, zbog različitih sigurnosnih izazova utvrđuju formalnopravni uvjeti za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Iz Veleposlanstva SAD u BiH su za Avaz.ba kazali da su upoznati s ovom odlukom Vlade RS te dodali da će tražiti dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava policije.

''Upoznati smo s činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala Nacrt amandmana na Zakon o policiji i unutarnjim poslovima koji bi se mogli iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske. Tražit ćemo dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan djelokruga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske'', navode iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD u BiH.

Dodali su da SAD podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim razinama u BiH.

''Podržavamo rad svih policijskih agencija koje poštuju svoje specifične nadležnosti, djelotvorno koordiniraju aktivnosti s drugim sigurnosnim agencijama te djeluju ispravno, u skladu sa zakonom, bez političkog utjecaja'', kazali su za Avaz.ba iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close