O BiH i NATO-u

Veleposlanstvo Rusije: Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a

Nakon formiranja Komisije BiH za suradnju s NATO-om, ruske diplomate u BiH su poslale poruku.
Vijesti / Politika | 23. 03. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Rusko veleposlanstvo u BiH

Veleposlanstvo Rusije u Bosni i Hercegovini priopćilo je nedavno da će ta država morati reagirati, u slučaju zbližavanja BiH i NATO-a. Nakon brojnih reakcija iz Bosne i Hercegovine, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, političkih stranaka i veleposlanstava, danas su se ponovo oglasili iz Veleposlanstva Rusije.

''Zahvaljujemo svima na ocjeni našeg komentara po pitanju NATO-a. Istovremeno, vjerujemo da se za dublje razumijevanje njegove suštine trebalo bi upoznati s tekstom izjave, a ne donositi zaključke na osnovu njenog proizvoljnog izlaganja. U vezi s tim naša obrazloženja poslana su članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, zamjenici Predsjedavajućeg Vijeća ministara, ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković i pres-službi Stranke demokratske akcije'', naveli su iz Veleposlanstva Rusije u BiH.

Podsjećamo, nakon formiranja Komisije BiH za suradnju s NATO-om, ruske diplomate u BiH su poslale poruku.

''U slučaju praktičnog zbližavanja Bosne i Hercegovine i NATO-a, naša zemlja će morati reagirati na ovaj neprijateljski korak'', priopćilo je 18. ožujka Veleposlanstvo Rusije povodom, kako su naveli, "reakcija na brojne publikacije koje hvale prednosti članstva BiH u NATO-u".

Kopirati
Drag cursor here to close