Vrijeme je

Veleposlanik SAD-a u Beogradu pozvao da se 'stavi točka na sukobe iz '90-ih'

"Došlo je vrijeme da se stavi točka na sukobe iz devedesetih'', napisao je Scott.
Vijesti / Politika | 14. 08. 2019. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki veleposlanik u Srbiji Kyle Scott poručio je u srijedu kako je "došlo vrijeme da se stavi točka" na sukobe iz '90-ih i pozvao vlasti u Beogradu i Prištini da se čim prije vrate dijalogu uz posredovanje EU.

"Došlo je vrijeme da se stavi točka na sukobe iz devedesetih. Pozivam Kosovo i Srbiju da što je brže moguće obnove dijalog pod okriljem EU i suzdrže se od poduzimanja koraka koji onemogućuju postizanje sporazuma", napisao Scott na svom Twitteru.

Uz tu poruku američki veleposlanik objavio je i poveznicu na tekst jučerašnje zajedničke izjave kojom je pet sila NATO-a pozvalo Srbiju i Kosovo da deblokiraju pregovore o normalizaciji odnosa i dođu do obvezujućeg dokumenta u interesu regionalne stabilnosti.

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija traže od Prištine da ukine carinske pristojbe na robu iz Srbije, a od Beograda da prekine kampanju kojom od drugih zemalja traži povlačenje priznanja Kosova, prenosi Hina.

Države Kvinte navode kako želi vidjeti "punu normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije kroz sveobuhvatni, politički održiv i pravno obvezujući sporazum", navedeno je u njihovu zajedničkom priopćenju na koje je danas ponovno ukazao američki veleposlanik u Beogradu.

Kopirati
Drag cursor here to close