Chen Bo se oprašta

Veleposlanica Kine u BiH: Boravak u HNŽ-u ostat će mi u trajnom sjećanju

Veleposlanica Chen Bo zahvalila je Hercegu na srdačnu prijamu, istaknuvši kako će joj boravak u Bosni i Hercegovini i Hercegovačko – neretvanskoj županiji ostati u trajnom sjećanju.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2018. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, danas je u oproštajni posjet primio Nj. E. Chen Bo, veleposlanicu Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

Istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Veleposlanstvom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, predsjednik Herceg podsjetio je na uspješan posjet Izaslanstva Vlade HNŽ NR Kini, koje je u sklopu Trećeg Foruma regionalnih i lokalnih lidera boravilo u kineskoj provinciji Hebei.

Tijekom posjeta na poseban način istaknute su nove mogućnosti i područja suradnje kojima se želi unaprijediti ''16 + 1 mehanizam'' i produbiti dosadašnja suradnja u gospodarstvu, poljoprivredi – naročito vinarstvu, drvnoj industriji, energetici, tehnologiji, zaštiti okoliša, obrazovanju, kulturi i drugim područjima, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

Govoreći o suradnji u obrazovanju i kulturi naglašeno je kako u sklopu Sveučilišta u Mostaru, uz tečaj, postoji snažan interes za otvaranje kolegija kineskoga jezika.

Također je spomenuto kako će Međunarodni sajam gospodarstva- Mostar 2019., na kojem će NR Kina biti zemlja partner, biti prigoda da se kroz susrete gospodarstvenika dodatno osnaže gospodarske veze i suradnja.

Tomu u prilog svakako ide uspostavljanje bezviznoga režima između dvije države.

Veleposlanica Chen Bo zahvalila je Hercegu na srdačnu prijamu, istaknuvši kako će joj boravak u Bosni i Hercegovini i Hercegovačko – neretvanskoj županiji ostati u trajnom sjećanju.

Zahvalivši na Njezinu angažiranju i doprinosu u izgradnji dobrih odnosa, predsjednik Herceg je veleposlanici Nj. E. Chen Bo zaželio uspjeh u poslovima koji joj predstoje.

Kopirati
Drag cursor here to close