Potvrdio Emir Hasić

Veleposlanica Čolaković oslobađena bilo kakve odgovornosti

Mirsada Čolaković nije kriva za povredu službene dužnosti
Vijesti / Politika | 05. 10. 2017. u 16:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinska komisija Ministarstva vanjskih poslova BiH utvrdila je da veleposlanica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković nije kriva za povredu službene dužnosti, potvrdio je Feni odvjetnik veleposlanice Čolaković Emir Hasić.

Po njegovim riječima, Disciplinska komisija MVP-a BiH danas je, nakon javne rasprave koja je 4. listopada trajala sedam sati, donijela Odluku u kojoj se veleposlanica BiH u Hagu Mirsada Čolaković oslobađa bilo kakve odgovornosti da je počinila radnje i povrede radne discipline kojoj su joj se stavljale na teret odlukom ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka, piše Fena.

''I pored naših početnih sumnji u nepristranost i neovisnost Disciplinske komisije, budući da smo imali dokaze da je ministar vanjskih poslova davao instrukcije Disciplinskoj komisiji, ipak nakon svih provedenih dokaza Komisija je donijela jedinu ispravnu odluku da veleposlanica BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković nije odgovorna za ono što joj se stavlja na teret'',kazao je Feni odvjetnik Hasić.

Postupak protiv Čolaković Crnadak je pokrenuo nakon situacije s predajom apelacije BiH za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Haagu u predmetu BiH protiv Republike Srbije zbog zločina genocida.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je 19. srpnja donijelo odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv veleposlanice Čolaković, na prijedlog ministra vanjskih poslova Igora Crnatka.

Kopirati
Drag cursor here to close