Mektić i Koč

SIPA ide u Ankaru

Sastanak ministra Mektića sa veleposlanikom Kočom
Vijesti / Politika | 29. 11. 2018. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu s veleposlanikomTurske Haldunom Kočom, sa kojim je razgovarao o unaprijeđenju suradnje u oblasti sigurnosti.

Istaknuto je da je ovaj segment suradnje izuzetno važan za obje države, zbog zajedničkih sigurnosnih izazova, ali i činjenice da se konstantno povećava broj turističkih posjeta između dvije zemlje. Koliko veleposlanstvo Turske pridaje značaj ovoj oblasti govori i činjenica da je nedavno imenovan i savjetnik za sigurnost, naglasio je ambasador Koč.

Istaknuto je da je zbog terorističkih izazova i prijetnji izuzetno važno jačanje odnosa između policija BiH i Turske u cilju brže razmjene podataka i informacija. Zbog toga je dogovorena posjeta delegacije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Ankari gdje će sa kolegama iz turske policije razgovarati o budućoj operativnoj suradnji.

Veleposlanik Koč je upoznao ministra Mektića da je Crveni polumjesec Turske uspostavio suradnju sa Crvenim križem  BiH te osigurao pomoć za migrante koji se nalaze u prihvatnim centrima u BiH, prvenstveno u Unsko-sanskom kantonu.

Kopirati
Drag cursor here to close