Predrag Praštalo

Važno je da prije svibnja BiH dobije kandidatski status za EU

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo očekuje da će se većina bh. političara nositi interesima građana BiH i da će početkom 2019. godine zaokružiti proces formiranja vlasti na svim razinama.
Vijesti / Politika | 31. 12. 2018. u 13:55 Fena
Kopirati

Predsjednik Europskog pokreta u BiH Predrag Praštalo očekuje da će se većina bh. političara nositi interesima građana BiH i da će početkom 2019. godine zaokružiti proces formiranja vlasti na svim razinama.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To bi bila jasna poruka i Europskoj uniji da s nekim boljim, pozitivnijim pogledom promatra BiH posebno s tog aspekta da su sljedeće godine izbori za Europski parlament. Mislim da će se malo ljudi od svibnja pa do kraja 2019. godine baviti Bosnom i Hercegovinom i Balkanom. Naime, više tema će biti oko toga hoće li desiničarske snage ojačati unutar europskih intitucija, što ne bi bilo dobro ni za BiH, a ni za regiju. Stoga je bitno da naši političari dođu do mogućih kompromisa i da se stvori funkcionalna država'', rekao je za Fenu Praštalo.

Nada se da će BiH dobiti kandidatski status prije svibnja, što opet, kako kaže, ovisi od dobre volje političara da formiraju vlast.

Europski pokret u BiH stava je da je 2018. godina bila teška, te Praštalo podsjeća da je ''BiH sa Kosovom svrstana u tu neku treću kategoriju gdje nema jasne perspektive kada bi mogla postati članicom Europske unije''.

''Nažalost, BiH nema tu perspektivu kao što imaju Srbija i Crna Gora da negdje oko 2025. godine mogu očekivati punopravno članstvo u EU'', zaključio je Praštalo.

Kopirati