Bježanje od onih koji ih plaćaju

Važni zakoni u HNŽ: Hoće li javnost napokon gledati zastupnike uživo?

Javnost može imati uvid u zapisnike sa sjednica, a iako je bilo više zahtjeva da se omogući praćenje događanja u Skupštini uživo, to se još uvijek nije dogodilo.
Vijesti / Politika | 25. 08. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlozi zakona o osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, prijedlog zakona o sankcijama te zakona o streljivu kao i informacije o epidemiološkoj situaciji u HNŽ-u teme su nove sjednice županijske Skupštine.

Naime, osma sjednica Skupštine HNŽ-a zakazana je za 1. rujna, a o ovim zakonima će se raspravljati daleko od očiju javnosti jer Skupština HNŽ-a još uvijek nije omogućila da se sjednice prenose uživo.

Javnost može imati uvid u zapisnike sa sjednica, a iako je bilo više zahtjeva da se omogući praćenje događanja u Skupštini uživo, to se još uvijek nije dogodilo. Iako su se pojedini mediji nudili da svojom opremom prate sjednice, to im je onemogućeno.

Ranije nam je potvrđeno da se u županijskom proračunu izdvajaju sredstva ''za potrebe izrade stenograma, što je i do sada bila praksa, a u skladu s Poslovnikom Skupštine''.

No, u izmjeni plana javnih nabavki, iz srpnja ove godine, navedeno je kako bi se direktnim sporazumom, teškom 5.510 KM, trebali nabaviti ''aparati za zvuk video-snimanje i reprodukciju'', a za potrebe, kako je navedeno ''opreme za snimanje sjednica Skupštine HNŽ-a''.

Kopirati
Drag cursor here to close