Život u BiH

Važni samo pred izbore: Malo brašna ili 10-20 maraka

Neki od političara se zanesu i toliko da obećaju rješavanje stambenog pitanja ove populacije bh. građana.
Vijesti / Politika | 30. 08. 2020. u 21:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaobišla su ih testiranja na koronavirus, ali političari neće, navodi Federalna televizija dodajući kako izbornih obećanja nitko nije pošteđen, pa tako ni romska zajednica.

Romske zajednice u BiH zaobišla su testiranja na koronavirus, no neće i političari. Za glas više obećava se i bolja budućnost za Rome u BiH. Obično ta bolja budućnost stane u omanju kartonsku kutiju.

''Svaki izborni ciklus, pa i ovaj će sigurno biti popraćen posjetom političkih stranaka Romima u većoj ili manjoj mjeri u ovisnosti od kapaciteta stranaka, u smislu da će doći, donijeti nešto malo brašna ili 10-20 maraka podijeliti i obećati uz to mnogo štošta'', priča Dervo Sejdić, predsjednik Saveza Roma BiH.

A Romima se pred svake izbore obećava bolji pristup zapošljavanju, zdravstvena zaštita i obrazovanje bez diskriminacija. Neki od političara se zanesu i toliko da obećaju rješavanje stambenog pitanja ove populacije bh. građana.

''Zadnjih mjeseci se svuda oko nas nešto radi, uglavnom su to putevi, što je najvidljivije, ali se od puteva ne može živjeti. Treba da se radi na rješavanju konkretnih stvari i svakodnevnih problema. Od pustih obećanja mi nemamo ništa'', kaže Indira Bajramović, direktorica udruženja “Bolja budućnost”.

Kopirati
Drag cursor here to close