Mira i tolerancije

Vaskrsne čestitke: Što su političari poželjeli jedni drugima za Vaskrs

Vijesti / Politika | 28. 04. 2019. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović povodom Vaskrsa uputio je čestitku episkopu Zahumsko-hercegovačkom i primorskom Dimitriju, te svim pravoslavnim vjernicima.

''Vaša Eminencijo i dragi sugrađani želim vam sretan Vaskrs i da praznične dane provedete u miru, radosti i slavlju sa svojim najmilijim. Želim da vam Vaskršnji dan donese sreću i nadu u bolje sutra, i da svi zajedno gradimo bolju budućnost u zajedništvu. Hristos vaskrese'', poručio je Dunović.

Reisu-l-ulema Kavazović uputio čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu povodom pravoslavnog blagdana Vaskrsa. U čestitki reisu-l-uleme Kavazovića stoji:

''Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, želim Vama osobno, vjernicima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve zaželjeti sretne praznične dane.

Poruke Vaskrsa kao simbola trijumfa ljubavi i praštanja nad stradanjem i patnjom su tako potrebne današnjem čovječanstvu. Jedini ispravan put u budućnost je put izgradnje mira i dobra među ljudima. U meni osobno i u Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini ćete uvijek na tom putu imati podršku i iskrene sagovornike'', kaže se u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

Vaskršnja čestitka visokog predstavnika Valentina Inzka

Visoki predstavnik Valentin Inzko, čestitao je praznik Hristovog vaskrsnuća svim vjernicima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini.

''Vaskrsenje sina Božijeg uvijek nosi univerzalnu poruku ljubavi, života i nove nade. Nastojimo se ravnati prema ovim porukama da budemo dostojni vrijednosti vjere. Od sveg srca Vam želim da ovaj praznik radosno provedete u društvu obitelji i vama najbližih i s Božijim blagoslovom. Hristos Vaskrse!'', stoji u Inzkovoj čestitki, priopćeno je iz OHR-a.

Vaskršnja čestitka potpredsjednice Mahmutbegović

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i svijetu, u povodu Vaskrsa.

''Želim da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, miru i blagostanju, s rodbinom, prijateljima i susjedima proslavljajući Vaskrs s vjerom u bolje sutra'', navodi se u čestitki, prenosi Služba za odnose s javnošću potpredsjednice FBiH.

Srpsko građansko vijeće čestitalo Vaskrs

Srpsko građansko vijeće - pokret za ravnopravnost Kantona Sarajevo uputilo je čestitku u povodu nadolazećeg Vaskrsa.

''U povodu velikog praznika Vaskrsa želimo dobro zdravlje radost i puno sreće svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti'', poručili su iz Vijeća.

Vijeće napominje da je ove godine uz pomoć Ministarstva za rad i socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo podijelilo sto paketa obiteljima koje nemaju primanja.

 Foto: Luka Kurilić / Bljesak.info

Komšić čestitao Vaskrs

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitku povodom Vaskrsa.

''Vama i svim pravoslavcima u BiH i dijaspori, čestitam Vaskrs. Ovaj praznik, koji simbolizira ponovno rođenje i novu nadu, treba biti poticaj svima nama za razvijanje međusobnog dijaloga, povjerenja i tolerancije. Želim vam da praznične dane provedete u miru i blagostanju sa svojim najmilijim. Neka ovaj praznik donese radost, dobro zdravlje i  veselje u vaše domove'', navodi Komšić u čestitki, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH čestitala Vaskrs

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je Vaskrsnu čestitku.

''Svim pravoslavcima povodom velikog kršćanskog blagdana Vaskrsa upućujem najiskrenije čestitke sa željom da blagdan Kristova uskrsnuća provedu u ozračju zajedništva, mira i svekolike radosti'', Hristos Vaskrse - navodi se u čestitki.

Izetbegović uputio vaskršnju čestitku pravoslavcima u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović povodom Vaskrsa uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavcima u Bosni i Hercegovini.

''Povodom predstojećeg velikog praznika Vaskrsa, Vama lično, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke, sa željom da ga provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, dijeleći radost ovog praznika sa svojim najbližima, prijateljima i komšijama, u duhu istinskog uvažavanja i međusobnog poštovanja. Neka i ova vaskršnja radost bude potvrda naše viševjekovne tradicije zajedništva u kojoj ćemo nastaviti graditi i jačati Bosnu i Hercegovinu, domovinu svih naših naroda i građana'', navodi se u čestitki Izetbegovića.

Dodik: Poruke Vaskrsa sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je patrijarhu Irineju i pravoslavnim vjernicima najveći kršćanski blagdan Vaskrs.

''Poruke Vaskrsa su sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih kršćana. Slaveći radosni dan Kristovog uskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštivanje i solidarnost među ljudima'', navodi se u čestitki Dodika, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Zvizdić uputio vaskršnju čestitku

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku u povodu praznika Vaskrsa mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima.

''U ime Vijeća ministara i osobno ime svim vjernicima pravoslavne vjere u BiH upućujem iskrene čestitke povodom velikog praznika Vaskrsa, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju i blagostanju sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.

Neka vam je sretan i blagoslovljen Vaskrs'', piše u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Džaferović čestitao Vaskrs mitropolitu i svim pravoslavcima u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Vaskrs mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini.

''Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem iskrene i srdačne čestitke povodom velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa. Želim da nastupajuće dane provedete u miru, zdravlju i blagostanju, dijeleći radost Vaskrsa sa svojim obiteljima, prijateljima i susjedima.

Vrijeme praznika svaki put daje priliku da se podsjetimo na izuzetno bogatstvo različitosti koje vijekovima baštini naša bosanskohercegovačka tradicija, kao i na duhovnu snagu koja se temelji na principu međusobnog uvažavanja i razumijevanja'', naveo je Džaferović u čestitki.

''Neka svima nama ti principi budu vodilja za suočavanje sa izazovima na putu u izgradnji sigurnog i prosperitetnog društvenog ambijenta u Bosni i Hercegovini kao domovini svih njenih naroda i građana'', dodao je.

Radončić uputio čestitku povodom Vaskrsa

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa, uputio je iskrene čestitke mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, te svim pripadnicima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini sa željom da ga provedu u miru, blagostanju i radosti zajedno sa svojim obiteljima.

''Neka se naši životi ispune toplinom i pruže nam suživot pun razumijevanja i međusobnog uvažavanja, a blagdani neka jačaju nadu u bolji i sretniji život u našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini'', kaže se u čestitki predsjednika SBB BiH Fahrudina Radončića.

Ministar Drljača čestitao Vaskrs

Zamjenik premijera Federacije Bosne i Hercegovine i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača uputio je čestitku svim građanima pravoslavne vjere u BiH povodom predstojećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa.

''U ime uposlenika Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i svoje osobno, koristim priliku da svim građanima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini uputim najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg pravoslavnog praznika Vaskrsa u nadi da ćete predstojeće blagdanske dane provesti u zdravlju, sreći i blagostanju, okruženi najmilijima'', naveo je u čestitki ministar Drljača.

Novalić: Poruka Vaskrsa je poruka mira i optimizma

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i osobno, vaskršnju čestitku građanima pravoslavne vjeroispovijesti.

''Želim vam da najveći hrišćanski praznik Vaskrs dočekate i provedete u radosti i miru, u krugu svojih najdražih, s prijateljima i susjedima'', naveo je Nolavlić.

Istaknuo je da je poruka Vaskrsa poruka mira i optimizma, nade u bolje sutra i želje da se i dalje radi na izgradnji tolerancije i zajedničkog života.

''Takva budućnost gradi se danas, zalaganjem svih koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju domovinu i žele da je izgrađuju za dobrobit svih njenih naroda i građana'', navodi se u čestitki premijera Novalića, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Dalipagić čestitao Vaskrs pravoslavcima u BiH i iseljeništvu

Zamjenik ministra komunikacija i prometa BiH Saša Dalipagić uputio je čestitku povodom Vaskrsa mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima u BiH i iseljeništvu, uz želju da ovaj blagdan provedu u miru, zdravlju i blagostanju u krugu obitelji i prijatelja.

''Želim vam da predstojeće blagdanske dane provedete u miru, zdravlju i sreći, nadahnuti univerzalnim porukama Vaskrsa'', naveo je u čestitki zamjenik Dalipagić.

Kopirati
Drag cursor here to close