Europsko povjerenstvo za proširenje

Uvjet: Formiranje svih razina vlasti u BiH

Pozvali su bh. institucije da što prije dostave usklađene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika.
Vijesti / Politika | 20. 02. 2019. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozitivno mišljenje Europskog povjerenstva i preporuka za dobivanje statusa zemlje kandidata u ovoj godini predstavljalo bi dodatan podstrek za ubrzanu provedbu reformskih procesa'', složili su se članovi predsjedništva BiH tijekom razgovara s Christianom Danielssonom, glavnim ravnateljem Ravnateljstva Europskoga povjerenstva za susjedstvo i pregovore o proširenju i Thomasom Mayr-Hartingom, izvršnim ravnateljem za Europu i Središnju Aziju u Europskoj službi za vanjske poslove.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović informirali su sugovornike da je vladama i Vijeću ministara BiH dostavljena integralna verzija odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europskog povjerenstva. Odgovori su usuglašeni u okviru tijela mehanizma koordinacije, te je iskazana nada da će odgovori biti dostavljeni u Bruxelles do kraja ovoga mjeseca.

Foto:PR / 

Kako je priopćeno iz Predsjedništva, sugovornike  su informirali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i procesu uspostave vlasti.

Danielsson i Mayr-Harting  pozvali su bh. institucije da što prije dostave usklađene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika. Pojasnili su da će ''mišljenje Povjerenstva služiti kao mapa puta za sveobuhvatne reforme koje će se provoditi, posebice u područjima vladavine prava, borbe protiv korupcije i poštivanja ljudskih prava''.

Uz snažnu potporu BiH na putu k punopravnom članstvu u EU istaknuli su da je ''za dobivanje pozitivnog mišljenja vrlo važno ubrzano formiranje svih razina vlasti u BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close