229,54 milijuna maraka

Usvojen Proračun Brčko distrikta za 2019. godinu

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić naglasio je značaj donošenja proračuna do zakonom propisanog roka koji istječe 31. ožujka.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2019. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Brčko distrikta BiH usvojila je na sjednici održanoj u srijedu Proračun Brčko distrikta BiH za fiskalnu 2019. godinu u iznosu od 229,54 milijuna maraka. 

Proračun je usvojen s oko 300 amandmana skupštinskog Povjerenstva za proračun koji se uglavnom odnose na kapitalne projekte iz ranijih godina i na osiguranje sredstava za rad ureda za borbu protiv korupcije. 

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić naglasio je značaj donošenja proračuna do zakonom propisanog roka koji istječe 31. ožujka. 

"Vrijednost ovog proračuna je i pozicioniranje ureda za prevenciju i borbu protiv korupcije. Očekuje nas rebalansiranje proračuna u smislu primjene odredbi nedavno usvojenih zakona o plaćama koji sada nisu pretočeni u proračun, a koji na snagu stupaju 1. srpnja ove godine. Rebalansom će naravno biti obuhvaćeni i drugi prijedlozi ovlaštenih predlagača", kazao je Kadrić. 

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović izjavio je kako će rebalans sigurno uslijediti veoma brzo i da će se tom prilikom kroz amandmane zastupnika u proračunu naći i prijedlozi s javnih rasprava o proračunu. 

Također smatra kako bi se trebala uvesti praksa usvajanja proračuna u obliku u kome ga Vlada predloži do 31. prosinca tekuće godine za iduću godinu, a da se on poslije dorađuje. 

Nakon usvajanja ovogodišnjeg proračuna Skupština je usvojila i Zakon o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu po žurnom postupku, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close