Odbačen veto

Ustavni sud RS-a presudio: Nema povrede nacionalnog interesa Bošnjaka

"Činjenica da osporeni akti ne sadrže normativna rješenja u smislu zahtjeva Kluba izaslanika bošnjačkog naroda ne može biti predmet zaštite vitalnog nacionalnog interesa", priopćeno je nakon sjednice.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2021. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Banja Luci je održana 134. i 135. sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda RS koje je utvrdilo da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

Vijeće je svoj stav o nepostojanju povrede vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda u odnosu na osporene akte objasnilo, pored ostalih razloga, pretežno činjenicom da osporena normativna rješenja nemaju nacionalnu dimenziju i podjednako se odnose na sve građane Republike Srpske koji su donositelji ovih akata, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, prenosi "Avaz". 

Također, ovi akti, prema ocjeni Vijeća, ne utječu, ni direktno, ni indirektno, na identitet nijednog konstitutivnog naroda u Republici Srpskoj te tako ni na identitet bošnjačkog naroda, priopćeno je nakon sjednice. 

Kako navode, činjenica da osporeni akti ne sadrže normativna rješenja u smislu zahtjeva Kluba izaslanika bošnjačkog naroda ne može biti predmet zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close