Ključevi

Uručeni stanovi obiteljima poginulih branitelja

Vijesti / Politika | 25. 09. 2017. u 10:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 23. rujna - Dana hrvatskih branitelja općine Livno, u subotu je održana svečanost na kojoj su uručeni ključevi 15 stanova obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, a koje su dobile rješenje za stan u zgradi za branitelje u Livnu, priopćeno je u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i svim nazočnim obratili su se predsjednik županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Frano Čačija i pomoćnica direktorice Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a za stambeno zbrinjavanje Neda Radoš.

''Ovaj je čin samo jedan mali dio zahvalnosti koju dugujemo poginulim braniteljima koji su dali najvrjednije što su imali, svoje živote. Neka nam uvijek bude na srcu i u mislima žrtva koju su podnijeli za slobodu svog naroda'', kazala je Radoš.

Ključeve stanova uručio je predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić.

''Dodjelom današnjih stanova, svim obiteljima poginulih hrvatskih branitelja općine Livno na prvoj crti bojišnice, riješili smo njihovo pravo na stambeno zbrinjavanje koje im po zakonu pripada. Preostalih 13 stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno'', istaknuo je Jozić.

Poručio je kako završetkom ove zgrade ne prestaje obveza ove, a ni buduće vlade da se brine za hrvatske branitelje.

Molitvu pred zgradom predvodio je livanjski župnik fra Vinko Sičaja koji je i blagoslovio stanove.

Prije dodjele ključeva u Župnoj crkvi u Livnu livanjski župnik predvodio je misno slavlje kojem je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik palim braniteljima.

Vijence su položili predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić s ministrima u Vladi Ivicom Brešićem, Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, gradonačelnik Livna Luka Čelan, te članovi braniteljskih udruga.

Kopirati
Drag cursor here to close