Federalno ministarstvo

Unatoč smanjenju proračuna, kupilo se 50 automobila

Za ove namjene je u Proračunu FBiH za 2020. godinu izdvojeno 1.500.000 KM
Vijesti / Politika | 30. 09. 2020. u 17:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Vlade Federacije BiH u srijedu je između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i Porschea BH d.o.o. u ime ponuđača potpisan sporazum o isporuci 50 putničkih automobila marke Škoda Octavia Karavan Ambition 1.5 TSI DSG-automatik za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe.

U ime Federalnog ministarstva sporazum je potpisao Mirza Terzo, koji je kazao da je ovo nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe, te da je usprkos smanjenju financijskih sredstava zbog pandemije virusa COVID-19, ova proračunska pozicija ostala ista i ratni vojni invalidi će i ove godine dobiti 50 putničkih automobila koji će im poboljšati uvjete života.

Izvršni direktor Porschea BH Senad Olovčić je kazao kako je ovo posebno važan projekt u kojem ova firma sudjeluje, jer je riječ o kategoriji branitelja koji vozila koriste kao ortopedska pomagala.

Istaknuo je da vozila koja se dodjeljuju zadovoljavaju sve potrebne kriterije i prilagođena su potrebama korisnika, te da će u predviđenom roku biti isporučena i dodijeljena budućim vlasnicima.

Za ove namjene je u Proračunu FBiH za 2020. godinu izdvojeno 1.500.000 KM, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close