Dan RS

Umjesto počasne jedinice OS BiH, svečana jedinica MUPRS-a

Predsjednik Milorad Dodik je nedavno izjavio da Oružane snage BiH više neće sudjelovati u obilježavanju 9. siječnja te da će biti formiran počasni vod od 50 policajaca koji će biti postrojen u uniformama koje će biti primjerene obilježavanju
Vijesti / Politika | 26. 12. 2017. u 14:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana jedinica MUP RS sudjelovati će u obilježavanju 9. siječnja, "Dana RS“ koji je osporio Ustavni sud BiH.

Resorni ministar Dragan Lukač kaže da su u ovoj jedinici mladi pripadnici entitetske policije.

On je danas u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da je cilj MUPRS-a da obilježavanje 9. siječnja prođe bez problema.

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je nedavno izjavio da Oružane snage BiH više neće sudjelovati u obilježavanju 9. siječnja te da će biti formiran počasni vod od 50 policajaca koji će biti postrojen u uniformama koje će biti primjerene obilježavanju tog događaja.

Pripreme već traju, u glavnoj ulici Banje Luke već su istaknute i zastave RS-a.

Programom proslave, kao i prethodnih godina, predviđeni su tradicionalni prijemi kod predsjednika RS-a te svečani defile na Trgu Krajine, akademija u sportskoj dvorani "Borik“ i prijem u Administrativnom centru Vlade RS-a.

Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim 9. siječnja, "Dan RS-a“, a Narodna skupština RS-a je, bez nazočnosti bošnjačkih zastupnika, 25. listopada prošle godine na posebnoj sjednici u Banja Luci usvojila Zakon o Danu RS-a, po hitnom postupku.

Srpski dužnosnici se pozivaju na taj zakon i tvrde da RS ima pravo da obilježava svoj dan, što je urađeno i 9. siječnja ove godine, kada je održan svečani defile pripadnika policije, ratnih veterana, studenata sportskih udruženja i kulturno-umjetničkih društava iz bh. entiteta RS.

Za Bošnjake 9. siječnja nije prihvatljiv kao dan tog entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close