Dodik

Ukidanje Vojske RS-a povijesna greška

''Uz sve nepravde, povijesne i one koje nam se događaju, moramo po svaku cijenu očuvati mir'', rekao je on. Ustvrdio je i da je velika greška nekadašnjih političara RS-a to što su prihvatili da se ukine Vojska RS-a.
Vijesti / Politika | 11. 05. 2018. u 12:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ukazao je danas da je mir najbitnija stvar te da se on mora očuvati pod svaku cijenu. Na centralnoj svečanost obilježavanja 13. godišnjice 3. pješadijskog puka (RS) Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice bivše Vojske RS, Dodik je u kasarni "Kozara" rekao da mora da se njeguje mir.

''Uz sve nepravde, povijesne i one koje nam se događaju, moramo po svaku cijenu očuvati mir'', rekao je on.  Ustvrdio je i da je velika greška nekadašnjih političara RS-a to što su prihvatili da se ukine Vojska RS-a.

Kazao je da je do toga došlo pod pritiskom.

''Velika, povijesna i nepotrebna greška političara RS-a je bila to što su prihvatili da se ukine Vojska RS-a kao struktura dobivena u Daytonu i upisana u Ustav'', naveo je Dodik.

On je podsjetio na formiranje bivše Vojske RS-a, prije 26 godina, navodeći da “ona nije napadala, već branila narod RS”.  Osim predstavnika vlasti RS-a, svečanosti prisustvuju i ministrica obrane BiH Marina Pendeš te ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close