Pravaši na izborima

Udružile se tri hrvatske stranke koje imaju iste političke programe

Predsjednici su iskazali uvjerenje da ova suradnja neće završiti na lokalnim izborima, krajnji cilj je ujedinjenje svih pravaških stranaka u BiH.
Vijesti / Politika | 05. 06. 2020. u 08:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak predsjednika tri pravaške stranke, Nikole Raguža, Stanka Primorca-Ćane i Milijana Nakića održan je u četvrtak u Ljubuškom.

Na sastanku je, kako je priopćeno u petak iz Hrvatske stranke prava, potvrđena istovjetnost ideoloških opredjeljenja i podudarnosti političkih programa i ciljeva.

Uviđajući da se ta politička određenja i ciljevi, tvrde, ne mogu u dovoljnoj mjeri afirmirati i rezultirati poradi činjenice postojanja većeg broja stranaka pravaškog svjetonazora i po toj osnovi podijeljenosti glasačkog tijela.

Prepoznajući potrebu udruživanja i zajedničkog djelovanja kako bi dobili podršku birača kojima su pravaška ideologija i politička opredjeljenja bliska, te demokratskim putem i sredstvima realizirali te interesne ciljeve.

Dogovorena je suradnja ovih pravaških stranaka, te zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima. Zajednički nastup je podržao i predsjednik HSP HB, Ivan Tokić.

Predsjednici su iskazali uvjerenje da ova suradnja neće završiti na lokalnim izborima, krajnji cilj je ujedinjenje svih pravaških stranaka u BiH.

''HSP jedinstven je iznimno potreban hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini, baš sada kada su ugroženi nacionalni interesi i opstojnost hrvatskog naroda u BiH, te kad su konačno razotkriveni lažnjaci, dvostruki igrači i poltroni, koji su od izbora do izbora glumili oporbu vladajućem HDZ BiH, a u stvari su čitavo vrijeme bili kukavičje jaje tih istih'', stoji u priopćenju.

Uputili su poziv onima ''koji razmišljaju kao i mi'', da im se pridruže kako bi se ''zajedno suprostavili ovoj lošoj politici, koja hrvatski narod vodi ka nestanku'', priopćeno je iz Hrvatske stranke prava.

Kopirati
Drag cursor here to close