Reagiranje

Udruga piše: Laž o Čoviću i braniteljima u Livnu

Kako se navodi u priopćenju kojeg potpisuje njezin predsjednik Ivica Padro, Udruga ''demantira laži, koje je bez našeg znanja, a u naše ime, objavio GO HDZ BiH''.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2020. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a nije iznenađena predizbornom propagandom GO HDZ BiH Livno, u kojoj na besraman način obmanjuje javnost da se njihov 'stožernik' Dragan Čović, sastao s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, na kojem su razgovarali o braniteljskim pravima i problemima s kojima se susreću pripadnici HVO-a, te da su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dali potporu Darku Čondriću, kandidatu HDZ BiH za gradonačelnika grada Livna'', priopćila je Udruga branitelja Domovinskog rata HVO Livno.

Kako se navodi u priopćenju kojeg potpisuje njezin predsjednik Ivica Padro, Udruga ''demantira laži, koje je bez našeg znanja, a u naše ime, objavio GO HDZ BiH''.

''Naša Udruga nije pozvana na sastanak s GO HDZ BiH Livno i njihovim 'stožernikom' Draganom Čovićem, niti bi se bilo koji naš predstavnik odazvao takvom pozivu, posebno uoči Lokalnih izbora, niti bi dao potporu bilo kojem kandidatu za gradonačelnika Grada Livno ili bilo kojoj političkoj stranci koja želi participirati u Gradskom vijeću. Našu Udrugu ne interesiraju privatna sijela GO HDZ BiH, njihova 'stožernika', pojedinih braniteljskih udruga ili samozvanih pojedinca iz bilo koje udruge koji sebe smatraju jedinim zaštitnicima branitelja, jer isti rade protiv interesa hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda'''', navodi se.

Dodaje se kako je Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a najbrojnija braniteljska udruga u Livnu te da se ''jasno distancirala od sadašnje izdajničke politike HDZ BiH, posebno njihova 'stožernika', koji je bio na derneku u Banja Luci, gdje je lažno predstavljen kao predstavnik hrvatskog naroda u BiH, u čije je ime svjedočio odlikovanju ratnog zločinca koji je razarao Hrvatsku, Livno i Hercegbosansku županiju''.

''Ovakvim sramotnim i lažnim priopćenjem GO HDZ BiH ne samo da je pokušao obmanuti javnost, nego je dodatno uvrijedio i ponizio sve hrvatske branitelje u Livnu i Hercegbosanskoj županiji, čime je po tko zna koji put do sada pokazao da mu nije stalo do Domovinskog rata, posebno svih hrvatskih žrtava koje su podnesene za obranu naših domova i obitelji.

Udruga branitelja Domovinskog rata HVO, demantira informaciju GO HDZ BiH da čelnik stranke Dragan Čović sastao s predstavnicima Udruge, te navodi kako s njima nisu razgovarali o pružanju pomoći braniteljskim udrugama.

''Posebno ističemo da naša Udruga nije dala potporu Darku Čondriću, njihovu kandidatu za gradonačelnika Grada Livno. Umjesto da GO HDZ Livno osudi 'uvaženog gosta' koji je bio na derneku u Banja Luci gdje je lažno predstavljen kao predstavnik hrvatskog naroda u BiH, GO ponovno manipulira osjećajima hrvatskih braniteljima i cijelog hrvatskog naroda. Udruga branitelja Domovinskog rata HVO Livno nikada neće zaboraviti šutnju vijećnika HDZ BiH u Gradskom vijeću Livnu, koji su svojom šutnjom odobravali napade koalicijskog partnera SDA u Livnu, koji su lažno optuživali hrvatske branitelje za ubijanja, protjerivanja i zatvaranje Muslimana u logore u Livnu. GO HDZ BiH Livno do dana današnjeg se nije očitovao u svezi bezočnih napada na hrvatske branitelje i hrvatski narod u Livno od strane njihova koalicijskog partnera SDA Livno, iako je na Sudu BiH pala montirana optužnica protiv Zdenka Andabaka i drugih za udruženi zločinački pothvat. Udruga poručuje GO HDZ BiH Livno i 'stožerniku' Čoviću, da vam hrvatski branitelji grada Livna nikada neće oprostiti i zaboraviti izdaju hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, niti će zaboraviti šutnju svih vijećnika HDZ BiH, kada je Milorad Dodik napadao biskupa Komaricu, s kojim se družio na privatnom derneku u Banja Luci, na kojem je uručeno priznanje osuđenom ratnom zločincu Slavku Lisici koji je razarao RH, Livno i HBŽ'', navodi se u priopćenju livanjske udruge.

 

Kopirati
Drag cursor here to close