Spomenik za civile

Udruga logoraša Stolac traži gradnju spomen-obilježja u Koštanoj bolnici

Udruženje logoraša Stolac se javno i putem medija obraća svim institucijama u državi i traži pomoć u rješavanju nastale situacije.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2017. u 13:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje logoraša Stolac oglasilo se danas priopćenjem za javnost u kojem traži od državnih organa da ponište Odluku Općinskog vijeća Stolac kojom se Koštana bolnica u Stocu daje na upravljanje toj općini, te da u isto vrijeme daju suglasnost za izgradnju spomen-obilježja stradalim civilima u logoru Koštana bolnica.

U priopćenju se navodi kako je nakon usvajanja spomenute Odluke i ploča koja je postavljena u dvorištu Koštane bolnice ponovo, i po tko zna koji put, uništena bojom.

"U povodu posljednjih dešavanja u Stocu, Udruženje logoraša Stolac se javno i putem medija obraća svim institucijama u državi i traži pomoć u rješavanju nastale situacije. Svima nama je dobro poznato da su događanja zadnjih dana samo nastavak retrogradne politike i pokušaj da se Bošnjaci spriječe u obilježavanju mjesta gdje su ubijani i mučeni. Svaki zločin i mjesto zločina treba biti poznato i obilježeno na dostojanstven način kako to zaslužuju žrtve tih zločina", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close