Krenulo je

Nestale 22 glasačke kutije

Slučaj je prijavio zapovjednik Vatrogasne postrojbe, a Gradska izborna komisija je o svemu odmah obavijestila lokalnu policiju.
Vijesti / Politika | 22. 10. 2020. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Glasačka kutija

U Živinicama su nestale 22 glasačke kutije koje su bile pripremljene za predstojeće lokalne izbore.

Nestanak kutija i poklopaca utvrdili su članovi Gradske izborne komisije. Slučaj nestanka glasačkih kutija predmet je mjera koje poduzimaju službenici Odjeljenja kriminalističke policije i nadležni tužitelj.

Nestale su dvadeset i dvije glasačke kutije koje su bile u prostorijama Profesionalne vatrogasne postrojbe Živinice. Slučaj je prijavio zapovjednik Vatrogasne postrojbe, a Gradska izborna komisija je o svemu odmah obavijestila lokalnu policiju.

Nakon općih izbora 2018. godine u depou Vatrogasne postrojbe Živinice bilo je uskladišteno 160 glasačkih kutija. Kada i kako su nestale 22 glasačke kutije i 23 poklopca iz zaključanog i osiguranog objekta na Ciljugama - nitko ne zna. Slučaj je prijavio zapovjednik Vatrogasne postrojbe Zijad Puzić: "Objekt je pod našim nadzorom, zaključan, nema tragova nasilnog otvaranja".

Kako je onda moguće da nema kutija kada su bile dostupne samo uposlenicima Vatrogasne jedinice koja ih je strogo čuvala, pitali su novinari.

"Nas 11 je tu i jedino je nama dostupno. A to gdje su kutije - ja zaista ne znam. To je na organima da provjere", ističe Puzić

Tajnik Gradske izborne komisije Živinice Hasan Ramić navodi kako 11 lica koja tu dežuraju trebaju znati gdje su te nestale kutije.

Odmah je reagorača Gradska izborna komisija, koja želi da spriječi sve eventualne zloupotrebe koje bi se u ovom slučaju mogle pojaviti na narednim lokalnim izborima.

Ramić podsjeća kako se među vatrogascima nalaze ljudi na listi pojedinih političkih subjekata i u članovima biračkih odbora.

Policija je već intenzivirala istragu.

"Istraga se nastavlja. Policijski službenici će poduzeti sve potrebne mjere da rasvijetle okolnosti konkretnog događaja, a shodno uputama dežurnog kantonalnog tužitelja te po končanju adekvatan izvještaj će biti upućen nadležnom kantonalnom tužiteljstvu", izjavila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a.

I dok se čekaju detalji policijske provjere i konkretni rezultati ove istrage, Gradska izborna komisija će dodatno obilježiti glasačke kutije koje će biti korištene na narednim izborima da bi bila spriječena bilo kakva mogućnost da nestale kutije, ukoliko ne budu pronađene, budu zloupotrijebljene tijekom izbornog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close