Mladi podržali prosvjed

U Trebinju prosvjedi za Mladića: ''Mi smo njegovi borci''

Trebinjska mladost se odazvala prosvjedima, što je ugodno iznenadilo predsjednika trebinjskog Gradskog odbora Udruge veterana RS Žarka Kučinara
Vijesti / Politika | 22. 11. 2017. u 19:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotinjak građana Trebinja, uglavnom mladih navijača Crvene zvezde i Partizana, te pripadnika Udruženja potomaka palih boraca proteklog rata ''Nasljeđe'', okupilo se večeras kod Spomenika braniocima Trebinja 1991 – 1995. u znak prosvjeda zbog doživotne zatvorske kazne kojom je Haški tribunal osudio danas generala Ratka Mladića.

Borac Trebinjske postrojbe Nebojša Milišić je ovom prilikom istaknuo da je okupljanje bilo spontano, javljaju Nezavisne.


"Nažalost, malo nas je. Bračka organizacija nije povodom ovoga ništa uradila, njih to ne zanima, ali opet, skupilo se nas koliko se skupilo. Generalu želimo sve najbolje, mi smo i dalje uz njega, mi smo njegovi borci", rekao je Milišić, ističući da je prijatno iznenađen što se na spomeniku okupila trebinjska mladost.

Predsjednik trebinjskog Gradskog odbora Udruge veterana RS Žarko Kučinar je ovom prilikom pozdravio upravo trebinjsku mladost koje je bilo najviše na Spomeniku.

"Današnji dan je pokazao da naša omladina živi za Republiku Srpsku, za patriotizam i prave vrijednosti", naglasio je Kučinar.

Podsjećamo, Haški tribunal danas je izrekao doživotnu kaznu zatvora za bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.


U prvostupanjskoj presudi Ratko Mladić je osuđen po 10 točki optužnice, između ostalog i za genocid počinjen u Srebrenici. Mladić je osuđen za progon i zločin protiv čovječnosti, istrebljenje, ubojstvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacije, nehumano i prisilno premještanje, teroriziranje, protupravni napadi na civile i uzimanje taoca.

Kopirati
Drag cursor here to close