Da je vječna Crna Gora

U Podgorici 50 tisuća prosvjednika protiv nove vlade

Okupljeni skandiraju "Ne damo državu" i pjevaju "Bella Ciao", a primjetno je da ne nose stranačka već isključivo obilježja države Crne Gore.
Vijesti / Politika | 06. 09. 2020. u 20:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na podgoričkom Trgu neovisnosti okupilo se u nedjelju navečer, prema procjeni policije, 50 tisuća prosvjednika protiv nove vlasti u Crnoj Gori predvođene prosrpskom koalicijom „Za budućnost Crne Gore“, a koju podržava i Srpska pravoslavna crkva.

Okupljeni skandiraju "Ne damo državu" i pjevaju "Bella Ciao", a primjetno je da ne nose stranačka već isključivo obilježja države Crne Gore.

„Prema procjeni Uprave policije na Trgu neovisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata. Kolone vozila sa građanima iz pravca Nikšića, Danilovgrada i Cetinja još pristižu“, priopćila je crnogorska policija, navodeći da nema operativnih informacija da na skupu može doći do incidenata kako je to ranije priopćeno iz prosrpke oporbe.

Crnogorski premijer Duško Marković, uoči početka na svom Twitter nalogu napisao je „Da je vječna Crna Gora“, dok je njegova Demokratska partija socijalista opovrgnula spekulacije da ona stoji iza organizacije ovog skupa, već se  organizatori potpisuju kao „crnogorske patriotske organizacije“.

U Crnoj Gori je je zbog epidemije koronavirusom zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi na otvorenom, no crnogorske zdravstvene vlasti nisu se oglašavale u povodu ovog skupa.

Crna Gora u posljednjem tjednu svakodnevno bilježi više od 100 novozaraženih koronavirusom i ponovno je, prema podacima koje je prikupila agencija MINA, država s najvećim brojem aktivnih slučajave na 100 tisuća stanovnika u regiji.

S danas potvrđenim 131 novozaraženim, ukupan broj aktivnih slučajeva Covida-19 u Crnoj Gori iznosi 1214, što je na 100 tisuća stanovnika 193. Od koronavirusa u toj zemlji od sredine lipnja umrlo je 99 osoba, a od početka pandemije ukupno 108.

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića prošle je nedjelje prvi put nakon 30 godina poražena na izborima, a većinu u crnogorskom parlamentu osvojila je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, zajedno s dvije građanske koalicije, „Mir je naš nacija“ Alekse Bečića i „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića.

Kopirati
Drag cursor here to close