Halo halo

U Parlamentu BiH: Za osam mjeseci na mobilne telefone potrošeno 12.000 KM

Za osam mjeseci zastupnici, izaslanici i zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH na mobilne telefone potrošili su 12.000 KM.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2019. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, šefovi njihovih kabineta, šefovi klubova i članovi kolegija Sekretarijata imaju na raspolaganju više od 70.000 KM godišnje za pokriće računa mobilnih telefona o trošku BiH.

Pravo na ovu vrstu troška imaju i savjetnici čelnih ljudi Zastupničkog doma i Doma naroda, kao i vozači, ali i šefovi parlamentarnih komisija koje, za sada, nisu formirane.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", za osam mjeseci zastupnici, izaslanici i zaposleni u Parlamentarnoj skupštini BiH na mobilne telefone potrošili su 12.000 KM.

S obzirom na visoke iznose koje imaju na raspolaganju za mobilne telefone, a imajući u vidu i da Parlamentarna skupština ne zasjeda, upućena je inicijativa za izmjenu Pravilnika o korištenju mobilnih telefona.

Izmjene je tražio Klub poslanika Naše stranke i Nezavisnog bloka koji predlažu drastično smanjenje iznosa za mobilne telefone.

Prema njihovom prijedogu, predsjedavajući i njihovi zamjenici oba doma bi imali maksimalno 100 umjesto sadašnjih 500 KM za troškove mobilnih telefona, a šefovi klubova zastupnika i klubovi naroda imali bi 50 umjesto sadašnjih 150 KM. 

Kopirati
Drag cursor here to close