Od 7:00 sati

U Mostaru otvorena sva biračka mjesta

U gradu na Neretvi pravo glasa na ovogodišnjim Općim izborima ima 99.195 birača, od čega 128 u odsustvu.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sva biračka mjesta na području Grada Mostara otvorena su u nedjelju u 7:00 sati.

U tom gradu pravo glasa na ovogodišnjim Općim izborima ima 99.195 birača, od čega 128 u odsustvu. Na području Mostara ima 147 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasovanje u odsustvu te tri mobilna tima.

Da su birališta u Mostaru otvorena na vrijeme, potvrdio nam je član SIP-a BiH Ahmet Šantić.

''Neposredno prije otvaranja birališta bio sam u društvu s predsjednikom Gradskog izbornog povjerenstva Hilmom Đidelijom koji mi je rekao da stvari idu onako kako je utvrđeno Izbornim zakonom.

S obzirom da je bilo određenih natpisa i intervencija vezano za popunu biračkih odbora, od strane Gradskog izbornog povjerentva mi je rečeno da su popunili mjesta članova biračkih odbora koji su odustali i nadam se da takvih odustajanja neće biti tijekom dana. Sve promjene koje se događaju u biračkom odboru općinska izborna povjerenstva su dužna dostaviti SIP-u i političkim subjetkima kako bi svi mogli reagirati'', izjavio je za Bljesak.info Ahmet Šantić, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH koji je svoju građansku dužnost obavio na redovnom biračkom mjestu 155A004 u Centru za kulturu u Cernici.

Šantić je dodao da je biralište na kojem je glasovao otvoreno na vrijeme te da su svi članovi biračkog odbora bili na mjestu.

U Zenici desetak biračkih mjesta nije otvoreno na vrijeme

Gradsko izborno povjerenstvo Zenica (GIPZ), na čijem će se području glasovanje za Opće izbore 2018. godine moći obaviti na 141 redovnom biračkom mjestu te jednom mjestu za glasovanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće, nije u 7:00 sati otvorila sva svoja birališta.

''Još prikupljamo podatke s terena, ali zasad imamo informacije da desetak mjesta nije na vrijeme otvoreno. Imamo rok do osam sati otvoriti ta mjesta'', kaže predsjednik GIPZ Selver Keleštura.

Uglavnom se radi, kako je kazao, o mjestima na kojima je bilo odustajanja članova biračkih odbora na tim mjestima te se trenutačno traži zamjena.

Zenica ima biračko tijelo od 101.472 birača plus 445 birača koji su upisani za glasovanje izvan BiH, za čiju će se naklonost boriti 34 politička subjekta, koji su ovjereni za izbornu jedinicu kojoj pripada grad Zenica.

Četiri mobilna tima omogućit će glasovanje za 370 birača smještenih na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, zatim 300 u Domu umirovljenika Zenica i Domu umirovljenika sa stacionarom ZDŽ te još 80 građana na različitim destinacijama, a koji su to pravo stekli zbog bolesti.

Kopirati
Drag cursor here to close