Sponzorirani članak

U Jablanici održan središnji predizborni skup SDA

U ulozi domaćina bio je predsjednik Izvršnog odbora SDA Jablanica i ministar u Vladi HNŽ-a Ajdin Teletović, koji je rekao da je skup u Jablanici pečat i potvrda slogana stranke ''SNAGA NARODA''.
Vijesti / Politika | 04. 10. 2018. u 15:07 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnji predizborni skup za Jablanicu Stranke demokratske akcije održan je u srijedu, a na kojem su predstavljeni svi kandidati stranke iz Hercegovačko – neretvanske županije.

U ulozi domaćina bio je predsjednik Izvršnog odbora SDA Jablanica i ministar u Vladi HNŽ-a Ajdin Teletović, koji je rekao da je skup u Jablanici pečat i potvrda slogana stranke ''SNAGA NARODA''.

''Ovaj skup je završetak naše kampanje koju smo vodili, kako smo i obećali, krajnje korektno, ne baveći se i ne napadajući druge. Predstavljali smo svoje kandidate i našu Izbornu platformu. Naš dugoročni program rada, koji će nakon pobjede na ovim oktobarskim izborima, ponovo sa riječi preći u djelo. Drugi nisu bili takvi, blatili su i potvarali naše kandidate, nazivali su nas nacionalističkom strankom trpajući nas u isti koš sa HDZ-om, SDS-om ili SNSD. Evo poručujemo im. Jesmo mi smo 'ProBošnjačka' stranka, jesmo i prvenstveno i probosanska, jesmo i patriotska i toga se ne stidimo. To sa ponosom ističemo. A pitamo ih šta su i tko su oni, znaju li uopće?'' rekao je Teletović. 

On je rekao kako je prije četiri godine SDA obavezana glasovima da radi u interesu države, da bude na usluzi građanima i stvara ugodnije uvjete za život i odrastanje naše djece.

''Vi ste tada znali zašto nas obavezujete, a mi smo znali kako da te obaveze ispunjavamo. Stvari su se u ove četiri godine promijenile nabolje. Da li smo zadovoljni svime??? Nismo! To smo jasno detektirali i naglasili u našem Programu. Siguran sam da ljudi, koji su Vam ovdje predstavljeni, garantiraju da uspjeh neće izostati, naročito ako se svi zajedno potrudimo i ako smo jedinstveni. U jedinstvu je snaga, a SDA je snaga naroda!'', rekao je Teletović te pozvao građane da izađu na izbore, podrže kandidate SDA i Šefika Džaferovića za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH i nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Edin Mušić ovom prilikom se zahvalio svima koji su podrška stranci, a posebno mladima.

''HDZ BiH podcjenjuje Bošnjake i SDA u HNK-a. Skupština na čelu s Šerifom Špagom i Vlada na čelu sa Ajdinom Teletovićem zaustavile su namjere HDZ BiH. U kampanju je uključeno preko 2.000 aktivista SDA HNŽ i to je pokazatelj snage i jačine stranke. Preko 8.000 ljudi posjetilo je tribine SDA u HNŽ-a što govori o podršci stranci'', rekao je Mušić.

On se osvrnuo i na suradnju SDP-a i HDZ BiH posebno oko zakona o igrama na sreću.

''Preko 400 milijuna maraka je šteta od 2016. godine što nije usvojen taj zakon. Potrebna su dva mandatna razdoblja za reforme i da 2026. budemo po standardu na nivou EU, kada ćemo vjerojatno i biti dio EU. Do 2026. godine će biti 1.000.000 zaposlenih, što će značiti veće mirovine'', rekao je Mušić te pozvao građane da 7.10.2018. izađu na izbore i daju podršku SDA i Šefiku Džaferoviću kao članu Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a i nositelj liste SDA za županiju Šerif Špago je rekao kako je nakon 2014. godine, kada je županija bila zadužen preko 100 milijuna maraka, ova županija danas treći po razvijenosti u FBiH.

''Uloženo je preko deset milijuna maraka u škole i bolnice, tu je najveća investicija nakon rata Vjetropark Podveležje, vraćeni su dugovi po raznim osnovama nakon tužbi. U sljedećem razdoblju će biti investirano 13 milijuna maraka u bolnice, a veće plaće u zdravstvu su već ostvarene'', rekao je Špago zaključivši kako će građani donijeti SDA, ne pobjedu, već uvjerljivu pobjedu.

Osman Ćatić nositelj liste SDA za Zastupnički dom Parlmanta FBiH je rekao kako Stranku demokratske akcije napadaju oni koji su dobili najviše, a da je podržavaju patrioti.

''Od velike je važnosti da podržimo Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Od velike je važnosti da imamo vertikalu u vlasti. Uloga veta u Predsjedništvu je od iznimne važnosti, a u Skupštini HNŽ-a moramo imati puni kapacitet da nam se ne ponovi slučaj Ane Marije iz DF-a koja se priklonila HDZ-u BIH'', rekao je Ćatić.

Na skupu se obratio i načelnik Općine Jablanica Salem Dedić koji je rekao kako je vidljivo sa ovoga skupa da će SDA biti najjača i najbolja politička stranka.

''Prvi put imali smo ministra u Vladi HNŽ-a iz Jablanice i vidljivo je šta su ministri iz SDA i zastupnici u Skupštini HNŽ-a uradili za Jablanicu. Ovu su važniji izbori od lokalnih izbora'', rekao je Dedić te pozvao građane da podrže kandidate SDA jer će tako sigurno imati bolje uvjete života za sve kategorije društva u sljedećem razdoblju.

Kopirati
Drag cursor here to close