Podaci

U BiH migriralo najviše Pakistanaca

Jačanje državne granice, jačanje kapaciteta Službe za poslove sa strancima i Sektora za migracije, te realizacija sporazuma o readmisiji, jačanje kapaciteta u oblasti azila i borba protiv krijumčarenja migranata i dalje ostaju prioriteti Bosne i Herc
Vijesti / Politika | 21. 12. 2018. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službi za poslove sa strancima od 1. siječnja do 19. prosinca ove godine prijavljen je 23.541 nezakoniti migrant, a namjeru za azil izrazilo je njih 22.177, ali je zahtjev za azil podnijelo 1.358 migranata.

Navodi se to u Informaciji o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosni i Hercegovini, koju je razmotrilo i usvojilo Vijeće ministara.

Najviše migranata došlo je iz Pakistana (7.735), Irana (3.639), Sirije (2.937), Afganistana (2.770), Iraka (2.116). Ministarstvo sigurnosti u suradnji s nadležnim institucijama i agencijama poduzima mjere u skladu s Akcijskim planom hitnih mjera i zaključcima VMBiH. Pripadnici SIPA-e, DKPT-a i MUP-a RS još uvijek pružaju podršku Graničnoj policiji BiH u obavljanju poslova nadzora granice.

Jačanje državne granice, jačanje kapaciteta Službe za poslove sa strancima i Sektora za migracije, te realizacija sporazuma o readmisiji, jačanje kapaciteta u oblasti azila i borba protiv krijumčarenja migranata i dalje ostaju prioriteti Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close